Nintendo gir ut VR-briller av papp til Switch

Nintendo Cardboard.

7. mars 2019 11:36

(PressFire.no): Nintendo har annonsert en slags VR-pakke i deres papplekeserie «Labo», kalt «Labo VR Kits».

Disse tre pakkene inneholder en rekke pappvarianter som du stapper hele Switch-maskinen ned i, og som har innebygde linser – ikke ulikt Google Cardboard-måten å gjøre VR på.

Det er en lettbrusvariant av virtuell virkelighet dette virker det som, der du ikke fester anretningen til hodet, men heller holder den fast mot ansiktet. Joycon-kontrollerne er fastmonterte på andre deler av pappanordningen, sannsynligvis for å ha riktig tracking.

For eksempel er en av variantene et kamera, der kontrollerne er festet i papp-linsa (kanskje zoomer man ved å vri på den?). Det blir nesten som en slags nymotens ViewMaster.

De tre pakkene lanseres 12. april.

Du må først kjøpe et «starter set» som inneholder linsene og et slags gevær, før du så kan bygge ut med ytterligere to «expansion sets». En samlepakke med alle tre vil også komme.

I PressFires tidligere analyse av VR-mulighetene til Switch spådde vi at Nintendo neppe kom til å annonsere VR-støtte til dagens maskin, med mindre de tok til takke med «bedrøvelige greier».

Vel, nå er en VR-variant til Switch sannelig på vei – men til vårt forsvar sa vi også at det ikke skorter på kraften i en Switch til enkle greier som dette.

Nå gjenstår det å se hvordan dette ser ut i praksis.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3