Jeg vant!

(PressFire.no): Det er nesten nifst hvordan utviklere den siste tida har funnet opp hjulet på nytt med eldgamle «Tetris».

Jeg har allerede klinket til med en sekser for «Tetris Effect» som ga et nytt lag med audiovisuell opplevelse til klassikeren – og VR-støtte.

Under gårsdagens Nintendo Direct-sending var det derimot en sjangermiks vi neppe hadde sett for oss som ble lagt fram på bordet – her er en liten mini-anmeldelse:

Idéen er like genial som den er helt totalt bonkers: BATTLE ROYALE i «Tetris»?!

I «Tetris 99», som det bittelille spillet heter, blir du matchet mot 98 andre spillere for å slåss i brikkespillet. Det surrealistiske skuet på skjermen er rett og slett samtlige spillbrett som spilles i sanntid.

Deretter er det «vanlig» flerspiller-«Tetris» – slå vekk mer enn én brikke og du sender de over til de andre spillerne. Du kan selv velge motstanderen som skal få dine ekstra brikker ved å trykke på skjermen, eventuelt la spillet selv bestemme hvem som får hva (via pre-innstillinger som «de som angriper meg» og «tilfeldig»).

Brikker som kommer til deg kan slås vekk om du er kjapp nok til å klarere noen linjer selv. Gjør det kjapt nok og brikkene videresendes til de andre – og slik går det til én står igjen.

Spillets tempo og musikk blåses opp til hjerteflimmer-territorie etter hvert som folk faller fra, og det kommer stadige hint om hvor mange som er igjen.

Det er en hysterisk (og hysterisk gøy) variant av det kjente spillet, og det er fantastisk at utviklerne med en god dose glimt i øyet bestemte seg for å lage, av alle ting, om «Tetris» om til en Battle Royale-variant.

Spillet er gratis for de som abonnerer på Nintendos online-løsning og ute akkurat nå.

Her er en liten videosnutt fra da jeg spilte det nå nettopp:

Annonse

Kommentarer