(PressFire.no): Nintendos merkelige fokus på å tvinge folk til å bruke den forferdelige online-appen på mobil for å kunne snakke sammen, i stedet for å bare la folk koble til et headset til selve Switchen, er et av samtidens største mysterier.

Så langt er det kun «Fortnite» som lar deg gjøre det (sikkert fordi Epic Games’ storspill var populært nok til at de kunne le Nintendo opp i fjeset og droppe hele appen).

Men nå har et såkalt middleware-selskap sett seg lei på det hele, og åpner opp slusene for voice chat i kommende spill på Nintendo-plattformen.

Det er selskapet Vivox som har stått bak «Fortnite»-teknologien for voice-chat, og det er de som nå lanserer hele greia for alle utviklere i håp om å omgå Nintendos merkelige restriksjoner.

- Dette gir utviklerne valget til å kunne tilby voice chat-muligheter gjennom et headset plugget rett i konsollen, skriver Vivox i en pressemelding.

Spill som «Paladins» og «SMITE» skal nå få teknologien, som er gratis for mindre utviklere.

Systemet skal kunne håndtere prat på kryss og tvers av plattformer også, slik at de på Switch kan jabbe med de på Xbox One og PS4 i spillene som støtter det.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Rekordtall for verdens største slåssespillturnering

Over 14 000 møtes til dyst i Las Vegas neste måned.

Les mer

Slik går de forskjellige e-sportene i Norge

«Counter-Strike» alene er større enn sjakkforbundet - se oversikten over 18 spill her.

Les mer