Vi begynner å mistenke at han der
«Mario» er populær.

(PressFire.no): Nintendo har akkurat sluppet sine siste finanstall fram til nyttår, og dermed har vi også fått en bunke salgstall vi kan nerde over.

Switch-salget var svært høyt i julestria, med nesten 10 millioner konsoller ble solgt til butikk bare i perioden oktober – desember, og nå har maskina solgt 32,27 millioner totalt siden lanseringen i mars 2017.

Det betyr at konsollen har solgt 14,49 millioner eksemplarer så langt i finansåret. Nintendo har gjennom de to tidligere finansrapportene tviholdt på at de skulle greie å nå 20 millioner solgte i løpet av finansåret, men nå innrømmer de at det var for høyt.

De forventer nå et heller slapt salg fram til og med mars (som er utgangen av finansåret), og sier de nå regner med å selge 17 millioner konsoller for året.

Spillsalget har også gått bra for Nintendo:

«Super Smash Bros. Ultimate» solgte over 12 millioner eksemplarer i desember alene, og parkerte dermed forgjengeren på Wii U (som solgte 5,35 millioner) og 3DS (9,45 millioner) i rekordfart.

«Mario Kart 8» fortsetter å selge som hakka møkk, og passerte nå 15 millioner solgte. Plusser vi på Wii U-versjonen av spillet får vi smått absurde 23,44 millioner til sammen.

Men også «Pokémon Let’s Go»-spillene har gått bra. Disse passerte hele 10 millioner solgte eksemplarer, noe som kanskje kommer litt overraskende på, all den tid de ikke er en del av «hovedspillene» i serien.

Av andre kuriosaer har «Super Mario Party» solgt 5,3 millioner og 3DS-konsollen 74,84 millioner.

Ingen Virtual Boy-salg.

Annonse

Kommentarer