Nintendo skraper «Metroid Prime 4»

Spillet var rett og slett ikke bra nok. Retro Studios tar over utviklingen og begynner helt på nytt.

25. januar 2019 15:48
Nintendos Shinya Takahashi beklager.

(PressFire.no): Det har vært knyttet svært høye forventninger til utgivelsen av «Metroid Prime 4» til Switch, som ble annonsert med lite annet enn en logo under E3 i 2017.

Siden den gangen har det vært tyst fra Nintendo, inntil i dag. Selskapet har gitt ut en video hvor de diskuterer utviklingen av spillet – og det er ikke godt nytt for de som kanskje håpte på en utgivelse i år.

For Nintendo sier rett ut at utviklingen av spillet har gått helt skeis, og at de går til det drastiske steget å stanse all nåværende utvikling på spillet. Det har lenge vært ryktet at det er Bandai Namco som har vært utviklerne på spillet, og resultatet har ikke vært tilfredsstillende.

- Det er svært beklagelig at vi må informere dere om at den nåværende utviklingsprosessen ikke har nådd standarden vi ønsker i en oppfølger i «Metroid Prime»-serien, sier utviklingssjef Shinya Takahashi hos Nintendo.

- Om vi ikke er fornøyd med kvaliteten på spillet greier vi ikke gi det ut til våre kunder med god samvittighet, og spillet vil ikke leve opp til forventningene.

All utvikling gjort på spillet skrapes, og prosjektet overrekkes istedet Retro Studios, skaperne av «Metroid Prime»-serien. De skal starte utviklingen helt på nytt.

- Vi har ikke tatt lett på denne beslutningen. Denne endringen betyr i praksis at vi starter utviklingen helt fra starten igjen, så ferdigstillingen av spillet kommer senere enn vi hadde planlagt.

- Vi er fullt klar over at denne forsinkelsen vil være en skuffelse for de mange tilhengerne som har gledet seg til «Metroid Prime 4». Jeg vil gi mine dypeste unnskyldninger til alle for forsinkelsen.

- Det vil være en lang vei til den neste gangen vi kan gi dere en oppdatering på hvordan utviklingen går, og utviklingen vil være omfattende, men vi skal fortsette slik at spillet kan stå skulder til skulder med de tidligere spillene i «Metroid Prime»-serien.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3