(PressFire.no): Konsollen de færreste ville ha, og enda færre kjøpte, Nintendos mageplask numbero uno: Virtual Boy.

Den «håndholdte» «VR»-opplevelsen solgte bare rundt 770 000 eksemplarer, men har i senere tid fått en liten kultstatus.

Kanskje også litt fordi Nintendo selv har hatt litt humor på det i det siste. Før ville de nesten ikke annerkjenne at de hadde lagd maskina, men i spill som «Tomodachi Life» har de sekvenser som denne, der folk danser rundt den og skriker «All hail the Virtual Boy».

Nå har to spillutviklere, Jorge Eremiev Burneo og Christian Radke, tenkt å blåse liv i den svart-røde doningen igjen. De har lansert en kronerulling via Patreon for å finansiere utviklingen av nye spill til plattformen.

- Vi har jobbet med en smidig spillmotor for Virtual Boy i over tolv år nå, skriver de på kampanjesiden. I tillegg har de også utviklet et eget rammeverk for spillutvikling for maskina, og har drevet en fanside for konsollen siden forrige årtusen.

De har tidligere lagd ti mindre programmer og spill til emulatorer, men målet denne gangen er å lage fiks ferdige, fullstørrelses-spill.

- Med deres støtte ønsker vi å videreutvikle motoren og verktøyene, og også lage fullskala-spill. Videre har vi som mål å gjøre det enda enklere for andre utviklere gjennom å ferdigsstille dokumentasjon, lage guider og nye verktøy.

Her er et av de tidligere småspillene de har lagd:

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Dreams

Skaperne av «Little Big Planet» og «Tearaway» har skrudd konseptet «Play, Create, Share» opp til 11.

Les mer

- En stor teknisk bragd, men...

Vi sliter med å bli revet med av «Dreams» på PS4

Les mer