(PressFire.no): Etter flere år med fristing og hint avduket Sony Online Entertainment i august endelig et nytt spill i «Everquest»-serien.

Med det nye spillet, som kalles «Everquest Next», håper de å revolusjonere massive onlinespill med blant annet ødeleggbare miljøer og brukerskapt innhold med «Everquest Landmark».

Spillet bruker spillmotoren Forgelight, som også brukes i det populære massive onlineskytespillet «Planetside 2». Motoren er uvanlig fordi den tar i bruk voksler, i motsetning til trekantene som vanligvis utgjør de virtuelle universene i spill.

 

Også PS4

Det ble i august kjent at «Everquest Next» utvikles med tanke på Windows, men mange har spekulert i at det også kommer den nye Sony-konsollen PlayStation 4.

Og ganske riktig - i en nettprat på Reddit bekrefter Sony Online Entertainment-sjefen John Smedley at det kommer til den nye Sony-konsollen.

På spørsmål om spillet kommer til PS4, svarer Smedley at «Ja, vi kommer absolutt til å bringe EQN (journ. merk «Everquest Next») til PlayStation 4».

Senere påpeker han at en utgivelse sannsynligvis vil skje først neste år, og derfor kan vi nok ikke forvente at spillet kommer til PlayStation 4 før neste år heller.

 

«Planetside 2» i løpet av neste halvår

Men helt stille fra Sony Online Entertainment rundt Playstation 4 blir det i år likevel ikke – Smedley bekrefter at «Planetside 2» etter planen skal komme i løpet av første halvår 2014.

«Planetside 2» tok vår anmelder med storm og han trillet terningkast seks. I tillegg kåret PressFire-redaksjonen det også til årets skytespill 2012.

Sony Online Entertainment har også sluppet «DC Universe» til PlayStation 4.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Darksiders: Genesis

Et spill og en serie i identitetskrise.

Les mer