(PressFire.no): Det var i går at sjefsarkitekten bak Playstation 5, Mark Cerny, gikk i teknisk detalj om den kommende konsollen.

Han kunne også fortelle at de helt fra starten av jobbet med AMD om å lage en konsoll som er bakoverkompatibel med PlayStation 4 uten emulering.

Cerny snakket videre om at de i testfasen har plukket de 100 mest populære spillene som et utvalg for å sjekke hvor kompabile de er, hvor nesten alle av dem skal være klare for lansering.

Dette tolket diverse medier som at det kun vil være «nesten hundre» spill fra PS4 som vil være kompabile med PS5 eller at kun hundre spill vil være klare for lansering, noe som ikke er riktig.

Det var bare et eksempel på hvordan et utvalg av spill tester mot den nye konsollen, og PlayStation skriver selv i blogginnlegget sitt at det finnes over 4000 spill og at testingen fortsetter.

Hovedpoenget var at maskinen er bygget for å være kompatibel med PS4 sin maskinvare og derfor også kunne kjøre spillene uten emulering – ergo i utgangspunktet være i stand til å kjøre alle spill.

I en utviklingsfase er det imidlertid helt essensielt at systemet testes, og i dette tilfellet har de testet et utvalg.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Finsk «CS:GO»-utøver varsler søksmål mot Valve etter turneringsnekt

Solgte kontoen sin til en kompis - som så jukset.

Les mer