Sony har patentert det som kan være nye VR-kontrollere

21. februar 2020 11:18

(PressFire.no): Sony har patentert en ny type kontroller, som kan være en prototype av en bevegelseskontroller til en eventuell PSVR2.

I patentet ser vi to énhånds-kontrollere som skal kunne registrere håndbevegelser, men det er i andre sensorer det mest interessante ligger:

For den har også individuelle sensorer for hver finger som skal registrere både om du griper rundt kontrolleren i tillegg til å måle hvor langt unna kontrolleren du eventuelt har de.

En reim på siden gjør at spillerne skal kunne «slippe» kontrolleren med alle fingrene uten at den faller til bakken, ikke ulikt slik Valves «grip»-kontrollere fungerer. Dermed vil du også kunne plukke opp og slippe gjenstander i VR på en mer naturlig måte.

Det er også en trigger-knapp på enheten, men designet kommer neppe til å bli slik. Dette er nok heller bare en skisse for å vise hvor på en eventuell kontroller de forskjellige sensorene kan være.

Du kan selv se patentet her.

En oppdatert PSVR-utgave er enda ikke annonsert, men med den relativt store suksessen til originalen (til VR-headset å være) virker det lite sannsynlig at Sony ikke kommer med en PSVR2. Støtte for det originale PSVR-headsettet er allerede annonsert for PlayStation 5.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3