(PressFire.no): Det er i en rapport utarbeidet av Bloomberg mener å ha kilder på at PlayStation 5-utviklingen er blitt dyrere enn planlagt – og at Sony sliter med å presse prisen ned til et bra nivå.

Dette skal være i stor grad på grunn av en mangel i markedet på DRAM- og NAND-minne, essensielle komponenter i en spillkonsoll.

En rekke elektroniske dingser, inkludert alle mobiltelefoner, bruker mer og mer av disse minnebrikkene, noe som har ført til stor etterspørsel. Samsungs nye Galaxy S20 skal for eksempel inneholde 12 gigabyte RAM.

Denne mangelen på DRAM har allerede satt kjepper i planene for et nytt kamera Sony hadde planer om å utgi, ifølge kildene.

Sony skal visstnok sitte på gjerdet når det kommer til å annonsere prisen på PlayStation 5 – for å vente og se hva Microsofts Xbox Series X kommer til å koste. Denne skal også på markedet innen slutten av året, og en pris er ikke ventet før E3 i juni.

Tidligere denne måneden sa Sonys økonomisjef Hiroki Totoki at selskapet måtte «holde PS5s materalpris under kontroll». Kjølesystemet i konsollen skal ifølge Bloomberg koste en uvanlig høy pris denne gangen, for å sørge for at konsollen ikke går varm.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Half-Life: Alyx

«Half-Life»-serien er tilbake i storform i det beste og største VR-spillet hittil!

Les mer