Fra da Kutaragi avslørte PS3.

(PressFire.no): Sony trillet ut Ken Kutaragi under kveldens State of Play-sending for å berike oss med en liten hilsen i anledningen 25-årsjubileet til PlayStation.

Kutaragi er pappaen til PlayStation og stod bak design og produksjonen av konsollen etter at samarbeidsavtalen mellom Sony og Nintendo falt gjennom – han designet også lyd-chippen i Super Nintendo.

69-åringen pensjonerte seg fra Sony i 2011.

- Til skaperne og produsentene som ga liv til utallige fantastiske spilltitler, til journalistene som pekte et globalt søkelys på disse verkene for fansen og mest av alt til de som ivrig har spilt og elsket disse spillene – jeg ønsker å takke dere fra hele mitt hjerte, sier Kutaragi i hilsenen.

- For 25 år siden ble spilling sett på som en lek for barn. Å ekspandere dette til å inkludere et voksnere og kvinnelig publikum var en av mine store drømmer på den tiden. Når jeg snakker om PlayStation i dag, så forteller folk meg med glede om sine egne PlayStation-opplevelser.

- Som «far» til PlayStation så gjør dette meg svært glad.

Kutaragi avslutter med å si at PlayStation har blitt til i samarbeid med fansen, og at han gleder seg til å se hvor spill i fremtiden kan ta underholdning som konsept.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Har du «Tetris» på mobilen?

Om det er laget av EA bør du lese dette.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer