Ny kontroller (øverst) mot PS4 (nederst)

(PressFire.no): Patent-gjengen til Sony må roe ned litt om de skal ha noe som helst å vise fram når PlayStation 5 skal avsløres for fullt neste år.

Tidligere har vi sett patenter for utviklerversjonen av konsollen – som så viste seg å stemme. Nå har det komme ytterligere to patenter som viser det som skal være både kontrolleren til konsollen og harddisker som kan byttes ut.

Det er via det japanske patentkontoret det hele er blitt publisert, med tegninger av det som virker å være en ny håndkontroll – øyensynlig til Sonys neste hjemmekonsoll.

Kontrolleren ser i følge tegningene veldig ut som den man allerede har til PlayStation 4, men med et par markante forskjeller.

For eksempel ser vi at lyset bak på kontrolleren er fjernet helt, og at en mikrofon er lagt til på bunnen. Hele konstruksjonen ser også tjukkere ut, og minner mer om en Xbox One- eller Switch Pro-kontroller enn den gamle «tynne» PS4-kontrolleren.

Ifølge patentet er hele området som har hel strek en mikrofon. Akkurat hvorfor denne strekker seg rundt kontrolleren vites ikke.

Kontrolleren skifter også til USB C som tilkobling og ladeformat, og vil ha en lignende touch-flate som i dagens kontroller.

Fra før vet vi at kontrolleren også skal ha ristefunksjoner mer i tråd med det Switch har, som skal gi mer presis risting – og triggere som også skal gi feedback basert på hva som skjer i spillet.

Samtidig har det også dukket opp tegninger av det som skal være digre «minnekort» til konsoller, også patentert av Sony.

Egen harddiskoppgradering?

Spill vil neppe komme på slike (som på Switch), siden det er bekreftet at konsollen vil benytte seg av trippel-lags Blu-ray-disker med 100 gigabyte lagringsplass. Flere spekulerer dermed i at dette kan være «kassetter» som inneholder SSD-disker man skyver inn i PlayStation 5 for å oppgradere lagringsplassen der.

- Dette er et opptaksmedium som kan ta opp forskjellig data, som en figur, et bilde, en animasjon, en lyd og et program, står det i beskrivelsen – som først ble plukket opp av nettsiden LetsGoDigital.

- Ved å laste kassetten inn i åpningen på spillkonsollen, kan de forskjellige dataene leses av.

Det er uvisst om dette potensielt setter kjepper i hjulene for egne oppgraderinger som bruker helt vanlige harddisker, slik man kan på PlayStation 4 i dag.

Sony har derimot vært klar på at kjappe lastetider levert av en svært moderne harddisk er et av salgspunktene for PlayStation 5 – og dermed kan det være at de ikke vil tillate «treige» alternativer.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer