Sony bekrefter: PlayStation 5 kommer julen 2020

Får kontroller med ny rumble-teknologi og triggere med variabel motstand.

8. oktober 2019 14:39
Utviklerkitet ser slik ut.

(PressFire.no): PlayStation 5 lanseres julen neste år, det bekrefter Sony i en bloggpost på sine nettsider i dag.

Samtidig bekreftes også navnet «PlayStation 5».

Les også: Sony har tidligere lagt ut mye info om PlayStation 5-maskinvaren.

Kontrollerene til konsollen vil ha såkalt «taktil feedback» som erstatter dagens ristefunksjon. Akkurat hva dette innebærer vites ikke, men involverer såkalte voice-coil actuators, en teknologi også Nintendo har leflet med, hvor de hadde såkalt «HD Rumble» på Switch som gir litt mer nyansiert risting.

Samtidig skal triggerknappene ha programmerbar motstand – altså vil utviklerne selv bestemme hvor mye trøkk som må til for å klemme inn triggerene, og egen risting i disse.

Utviklere skal allerede ha fått disse kontrollerene, og Wired.com – som har fått prøve den – sier den ligner veldig på en PlayStation 4-kontroller enn så lenge, og at den er noe tyngre enn Dualshock 4. Det virker også som det er en mikrofon innebygd i kontrolleren, og den har fortsatt en høyttaler.

I et intervju med Wired sier PlayStation-guru Mark Cerny at de skal snakke mer om dette senere, og bekrefter samtidig at konsollen vil ha hardware-støtte for såkalt Ray Tracing.

PlayStation 5 vil ha en optisk Bluray-spiller også, og vil benytte seg av 100 GB store plater denne gangen – dobbelt så mye som dagens utgaver. Konsollen vil også støtte 4K Bluray-filmer.

Sony åpner også for at spillere skal kunne installere deler av spillene, for eksempel bare enkeltspillerdelen av et spill, eller bare flerspillerdelen. Wired rapporterer også at utviklerversjonen av PlayStation 5 ligner veldig på tegningene fra Sonys nylige patent.

PS5 kommer altså til julen 2020.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3