(PressFire.no): Det er i et intervju med Game Informer at styreformann i Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios, Shawn Layden, uttaler seg om framtiden til PlayStation VR.

Han mener blant annet at folk forventer for meget over for kort tid og må bli flinkere til å se utvikling i kontekst.

- Problemet nå om dagen, er at folks forventninger har så kort horisont. Nå er det «ooh! PSVR, det er kult! Når kommer den til å bli denne størrelsen?».

Layden sammenligner videre med hvor klumpete og klønete gamle mobiltelefoner virker i dag.

- Husker du den rare Nokia-telefonen som du hadde den ringetonen i gamle dager? Du kan se på den Nokia-telefonen og se på smarttelefonen din og se hvordan du endte opp med den.

- Hvis du ser på PSVR akkurat nå, kommer ingen av oss til å klare å forestille oss hvordan det kommer til å se ut om ti år, men forandringen kommer til å være dramatisk.

Målet skal ifølge Layden hele tiden ha vært å lage et VR-sett som var lett å bruke.

- Hvis du hadde en PS4, så var du med. Du trenger bare brillene. Super komfortabelt. Lett å ta på, lett å ta av.

Likevel påpeker han at de kanskje kunne redusert antallet ledningen noe.

- Det skal jeg innrømme.

Han påpeker også at utviklere trenger tid for å forstå den nye plattformen og trekker fram «Astro Bot» som et spesielt eksempel på et spill som ikke kunne blitt gjort på en vanlig tv.

- Det må spilles i VR og det er en av våre første steg. Når vi begynner å få innehold som kun kan oppleves i VR, det er da vi er på riktig vei. Jeg tror vi er den største VR-plattformen i verden. VI har lært mye fra den utviklingen.

Det er forventet at Sony vil avsløre sin nye PlayStation-plattform i løpet av året, og det er samtidig forventet at den vil være klar for PSVR – enten dagens eller i ny og oppdatert form.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Dataspillavhengighet er nå en offisiell diagnose

Ble godkjent av WHO i går.

Les mer