(PressFire.no): I går mottok «The Witcher»-utvikler CD Projekt RED et krav om å punge ut en enorm sum til mannen bak de opprinnelige bøkene. Det melder utviklerne på sine hjemmesider.

Det viser seg at forfatteren av «Witcher»-bøkene, Andrzej Sapkowski, plutselig vil ha mer penger – og har sendt advokatene sine på selskapet.

I kravet kommer det fram at forfatteren vil ha intet mindre enn 132 millioner kroner (!) i en ekstra utbetaling fra spillutviklerne. Dette fordi den opprinnelige avtalen skal ha vært for dårlig, og

I brevet fra advokatene til forfatteren innrømmes det at dette er et ganske uvanlig krav, men at de har jobbet lenge med det.

Faktisk skrives det at det slett ikke er sikkert CD Projekt RED sitter på rettighetene til spillene mer, og at den opprinnelige avtalen kan leses dithen at rettighetene bare var for det første spillet i serien.

- Derfor vil all distribusjon av alle andre spill, inkludert utvidelsespakker, være ulovlig, står det i kravet.

Advokatene skriver videre at de håper å kunne løse det hele via et forlik med utviklerne av spillet, fordi å gå ut offentlig med et krav kan «ha en negativ påvirkning» på utviklernes omdømme og vekst.

Videre sier de at en slik offentliggjøring kan påvirke askjeprisen på selskapet, og at de derfor ikke har gått ut offentlig – ENDA.

 

Nope

Men det hele kunne de bare ta rennafart i uansett. CD Projekt RED publiserte nemlig hele brevet på sine hjemmesider, med klar beskjed om at dette var humbug.

- Det er selskapets mening at kravene i brevet er grunnløse, skriver de.

- Selskapet har på legitimt og lovlig vis sikret seg retten til Hr. Andrzej Sapkowskis arbeid, i den grad det er nødvendig for å kunne utvikle spill.

CD Projekt skriver videre at de har betalt alt de skulle i henhold til den opprinnelige avtalen. Med andre ord kan forfatteren se langt etter en ny utbetaling.

Dette er noe Sapkowski selv har uttrykt forargelse over, ettersom han insisterte på å få én slump penger istedet for prosenter av spillsalget.

- De tilbød meg en prosentandel av overskuddet, sa forfatteren til Eurogamer i fjor.

- Jeg sa «Nei, det kommer ikke til å bli noe overskudd, gi meg alle pengene med én gang. Hele summen.». Det var dumt. Jeg var dum nok til å la de få alt, fordi jeg ikke trodde på suksessen. Men hvem kunne ha forespeilet det? Ikke jeg.

Han angrer kanskje litt på den kommentaren akkurat nå?

Annonse

Kommentarer