Utviklerne bak «Gran Turismo 5», et av årets største spill, måtte nylig meddele at man ikke rakk utgivelsesdatoene som ble lovt oss - først på E3 (USA: 2. november) og deretter på GamesCom (Europa: 3. november). Grunnen til denne forsinkelsen er at Polyphony Digital holder på å pusse på de siste detaljene og trenger litt mer tid for å sikre at du får den optimale racing-opplevelsen, het det fra offisielt hold.

Det er ingen gyldig grunn for de mest konspiratoriske som bruker mye tid på nettet.

De siste timene er det flere teorier som har dukket opp, noen av dem underbygget med innsidetips fra anonyme kilder som hevder de har en link til Sony. På forumet til Blu-Ray.com (via Eurogamer) hevder en av moderatorene – kalt Maximus – at utsettelsen skyldes at spillet må inkludere anti-pirattiltak som i praksis betyr at spilldiskene med «GT5» måtte oppgraderes med den nye firmwaren 3.50 i stedet for 3.41, som spillet i utgangspunktet ble produsert på.

- Spillet har blitt utsatt en ukes tid slik at de kan oppgradere til SDK 350, skriver Maximus, samtidig som han sier at Sony krever at alle spill utgitt etter oktober skal følge denne standarden. 

 

Hvor raskt rekker Sony å produsere
7 millioner nye Blu-Ray-disker
med «GT5»?

LOVER NY DATO I LØPET AV TO UKER

PlayStation 3 hadde lenge vært en av få konsoller som har vært skånet mot piratkopierte spill, helt til i sommer da dette ble et problem også på Sonys konsoll etter at noen fant en måte å hacke konsollen på. Ved å nå kreve at spill har en høyere firmware enn 3.41, håper underholdningsgiganten å beskytte høyprofilerte spill fra å bli piratkopiert.

- Hvis du vil klandre noen, ville jeg ha rettet sinnet mot piratene og hackerne, står det på foruminnlegget som nå er fjernet etter at flere spillsider fanget opp det som sto der.

Det finnes flere teorier der ute. En som blant annet fansiden GT Planet formidlet etter at sjokkmeldingen om nok en «GT5»-utsettelse tikket ut: Polyphony Digital var tre dager for sen i forhold til fristen med å få satt i gang produksjonen av det ferdige spillet, hevdes det på denne siden.

Samler man alle disse trådene, kan det virke som om kombinasjonen av å inkludere firmware 3.50 og tidspress førte til at man aldri klarte å få levert den ferdige koden av spillet tidsnok til å rekke den opprinnelige lanseringsdatoen. Nå må Sony i stedet sette alle ressurser inn på å unngå at forsinkelsen blir for lang.

I et intervju med New York Times, gjort i kjølvannet av at denne nyheten ble kjent, forteller «GT5»-produsent Taku Imasaki at avgjørelsen ikke var lett. Og avslører samtidig at ikke alle var enige i beslutningen om å skuffe fansen nok en gang.

- Vi var virkelig nærme, men dette var en sjefsavgjørelse som ble tatt i går (12. oktober). Realistisk sett trodde vi at vi hadde en bra dato. Vi er ikke glade for dette, sier Imasaki.

Sjefen sjøl, Yamauchi-san, uttrykte sine beklagelser via Twitter og ber fansen om å ikke gi opp.

- Jeg er virkelig lei meg. Alle sammen: Dette er utilgivelig… Bare vent litt til.

 

Sony har lovet at de annonserer en ny lanseringsdato til PS3-spillet før utgangen av oktober.


Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Tony Hawk's Pro Skater»-serien får sin egen dokumentar

Har premiere denne måneden.

Les mer