Varmer opp til «Dead Space 2» med tegneserieaktig forhistorie

EA annonserer nedlastbart Dead Space-spill.

8. juli 2010 11:44

Etter at Visceral Games i går pirret fansen med et nytt Dead Space-bilde på spillets Facebook-side og hintet om at det vil komme en annonsering i dag, har EA nå annonsert «Dead Space Ignition». Ivrige fans klarte allerede i går å tolke noen runer på bildet som staver ordet «Ignition», men det var fremdeles ingen som kunne vite hva det faktisk var.

Men nå kan EA avsløre at det er snakk om en forhistorie til «Dead Space 2» som vil bli nedlastbar til Xbox 360 og PS3.

- Timer før ingeniør Isaac Clarce begynner eventyret på «The Sprawl» i «Dead Space 2» forekommer et Necromorph-utbrudd, men hvordan er egentlig handlingsforløpet?, fristes det i pressemeldingen fra EA.

HACK N' SLASH

Videre fortelles det også at «Dead Space Ignition» vil ha en tegneserieaktig historie med tre unike, gåtebaserte mini-spill med hackingtema som har fått navnene «Hardware Crack», «Trace Route» og «System Override».

Ifølge pressemeldingen vil historien også ta ulike retninger basert på valgene du tar, med fire forskjellige avslutninger - hvor hver avslutning  har sin egen belønning som kan bli brukt i «Dead Space 2». En eksklusiv drakt til Isaac blir nevnt som et eksempel.

Dead Space-produsent Steve Papoutsis kan også fortelle at det kommer flere utvidelser som «Dead Space Ignition».

- «Dead Space Ignition» er den første av flere spennende utvidelser vi har planlagt for «Dead Space 2». Det interaktive, tegneserieaktige spillet vil gi Dead Space-fans et unikt perspektiv på hendelsene som leder opp til «Dead Space 2», men vil også introdusere historien for et helt nytt publikum av spillere, sier han i pressemeldingen.

Det er tegneserieforfatter Antony Johnston som har skrevet historien til spillet. Johnston har blant annet vært involvert i «Wasteland» og «Daredevil», men stod også bak Dead Space-tegneserien som kom ut i 2008.

«Dead Space Ignition» utvikles i samarbeid med britiske Sumo Digital, som har stått bak en rekke Outrun-spill, FIFA-versjoner til DS og Wii, men også flere Virtua Tennis-spill og «Broken Sword: The Sleeping Dragon».

På E3 i Los Angeles i forrige måned annonserte også EA at PS3-versjonen av «Dead Space 2» vil få støtte for Sonys nye bevegelseskontroller, Move, samtidig som de avslørte at PS3-versjonen vil inkludere det kritikerroste Wii-spillet «Dead Space: Extraction», som også får Move-støtte. EA lover også at historien i «Dead Space 2» vil overraske.

«Dead Space: Ignition» skal slippes til PS3 og Xbox 360 i løpet av høsten, mens «Dead Space 2» har fått en foreløpig slippdato 25. januar 2011.

Se E3-traileren fra «Dead Space 2»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3