(PressFire.no): Polens kanskje største bidrag til spillbransjen er studioet CD Projekt Red og deres rollespillserie «The Witcher».

Og det er ikke bare spillerne som setter pris på de kritikerroste spillene – i 2011 ble det faktisk et tema da den amerikanske presidenten besøkte landet.

Den polske statsminister, Donald Tusk, ga nemlig en samlerutgave at «The Witcher 2» til Barack Obama i anledning besøket.

 

«The Witcher 2».

Fikk kritikerrost rollespill

Når presidenten i disse dager besøker Polen igjen, minnes han gaven han fikk av Tusk. 

- Sist jeg var her ga Donald meg en gave, spillet som er utviklet her i Polen og som har vunnet fans over hele verden, «The Witcher», fortalte Obama og fortsatte:

- Jeg må innrømme at jeg ikke er veldig flink på dataspill, men jeg har blitt fortalt at dette er et godt eksempel på Polens plass i den nye globale økonomien og er en hyllest til talentene og arbeidsmoralen til det polske folk i tillegg til den vise forvaltningen hos de polske lederne, som statsminister Tusk.

Det er usikkert om den amerikanske presidenten i det hele tatt har prøvd det populære rollespillet, som blant annet er kjent for å sette deg i moralske dilemma.

 

«The Witcher 3».

Tredje spillet utsatt

De polske utviklerne er travelt opptatte med å utvikle det tredje spillet i serien, som i utganspunktet skulle slippes til PS4, Xbox One og pc i løpet av 2014.

Det skjer dessverre ikke, da de valgte å bruke mer tid på spillet og sikter nå på februar 2015.

Spillet vil imidlertid være tilstede på E3 i Los Angeles neste uke, hvor vi naturligvis vil være på plass.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Torchlight Frontiers» blir «Torchlight III»

Og endrer modellen.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer