(PressFire.no):  «Hearts of Iron» har aldri lagt fingrene mellom, og er sannsynligvis en av tidenes mest innfløkte og avanserte strategispillserier.

Den svenskutviklede kolossen lar deg styre en valgfri fraksjons hærstyrker under Andre verdenskrig, og har lenge vært hyllet for sin dybde og historiske presisjon.

Nå dekkes bordet for det fjerde spillet i serien. Shacknews kan i hvert fall melde at «Hearts of Iron IV» er godt på vei.

 

Forløperen «Hearts of Iron III».

Dummer det ikke ned

Samtidig kan utviklerne i Paradox Game Studio være i ferd med å gjøre serien mer tilgjengelig enn noen gang.

– Spillingen skal ikke være et ork, så vi ønsker oss en litt slakere læringskurve. Men dette blir åpenbart ikke noe «Candy Crush» hva vanskelighetsgrad angår. Det er en bra ting, slår studiosjefen John Andersson fast i en pressemelding.

Han følger opp med å presisere at de på ingen måte dummer ned spillet, og mener det ville vært å fremmedgjøre kundene sine.

– Dette blir tidenes mest autentiske sanntidssimulering av Andre verdenskrig, skal Paradox ha slått fast under en nylig messe i Miami, ifølge Gamespot.

Utgivelsen skjer visst i løpet av neste år en gang, til Windows, Mac og Linux.

 

Rollespilldebut

På det samme arrangementet dro svenskene duken av «Runemaster». Til tross for at de lenge har fokusert på smale pc-baserte spillsjangere, blir dette deres første rene rollespill.

Her ber de sine nordiske aner om hjelp, og funderer et taktisk action-rollespill i en fantasy-verden inspirert av norrøn mytologi.

I en tidsriktig og «Diablo»-aktig ånd skal de løpende generere fiender, oppdrag og omgivelser. Du kan se en veldig grov skisse av spillet i traileren under.

Spillet har foreløpig ikke noen konkret slippdato, og Shacknews spekulerer derfor på at det kan være et av Paradox' annonserte spill til neste generasjons konsoller.

Annonse

Kommentarer