(PressFire.no): Realisme-modifikasjonen «Project Reality» til «Battlefield 2» og «ARMA II» hevder å gi en spilleopplevelse som skal kunne gi krigsvante spillveteraner hår på tenna.

Den ni år gamle modifikasjonen lar deg løpe i norske fjordlandskap med kuler som gjør litt mer skade enn hva man er vant med, og skilter med realistiske militære detaljer.

Nå kommer teamet bak til å fortsette å utvikle krigsdramaet - på egen hånd.

 

Oppgraderer forgjengeren

«Project Reality 2» kommer til å bli et enkeltstående førstepersonsskyter, som fokuserer på taktikk og realisme - akkurat som forgjengeren.

- Spillet kommer til å emulere «Battlefield 2»-modifikasjonen. Det er en godt utprøvd metode som folk liker, skriver skaperne på hjemmesiden.

- Hovedforskjellen mellom «Project Reality» og «Project Reality 2» er muligheten vi nå får med å implementere funksjoner som tidligere ikke var tilgjengelig i en hardkodet motor, og oppgraderingen til neste generasjons grafikk med CryEngine 3.

Planen er at spillet skal slippes gratis, men det er fortsatt usikkerhet rundt spørsmålet:

- Idéen er at spillet skal være gratis, men dette kan forandre seg etter omstendighetene. En Kickstarter-kampanje er ikke umulig, men det vil kreve mye planlegging og er ikke noe vi tar lett på.

- Målet er uansett å levere et produkt med høy kvalitet - uansett hvordan det er oppnådd, skriver de.

 

De som klarte overgangen

Å ta veien fra gratis og enkelt tilgjengelige modifikasjoner til populære spill til en eget spill kan virke overveldende skremmende.

Det er noen få som virkelig har fått det til.

Kanskje mest kjent er «Half Life»-modifikasjonen «Counter Strike». Skaperne bak originalspillet, Valve, så potensialet i modifikasjonen og ansatte like greit modderne og kjøpte ideen.

En som har gått helt ensomt videre i nyere tid er «Day Z», «ARMA II»-modifkasjonen som ble mer populær enn selve grunnspillet.

Indie-yndligen «Dear Esther» er også et modifikasjonsprodukt som fortsatte karrieren som soloartist, og ble lønnsomt etter bare fem og en halv time.

«Warcraft 3»-modifikasjonen «Defense of the Ancients», populært kalt «DOTA» har på sin sidefått oppleve suksess uten like. Originalmodifikasjonen var med på å bygge opp fenomenet eSport.

I dag finnes det flere spill som har blitt inspirert av «DOTA», hvor det konkurreres over svimlende summer.

Noen av disse er «League of Legends», «Heroes of Newert» og naturligvis Valves «Dota 2» - spillet som  selve «DOTA»-skaperen IceFrog jobber med.

 

«Project Reality 2» vil kun være tilgjengelig på pc. Teamet forventer at alpha-testing skal kunne begynne om to måneders tid.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Har du «Tetris» på mobilen?

Om det er laget av EA bør du lese dette.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer