Will Wright fortsetter å jobbe med «Spore»

Will Wright sluttet nettopp i EA, men akter å fullføre planene om utvidelser til «Spore».

22. april 2009 21:24

«The Sims»- og «Spore»-skaper Will Wright annonserte nettopp at han forlater jobben i EA og heller vil lage Stupid Fun Club - et kollektiv bestående av kloke hoder som skal jobbe med nye underholdningskonsepter på flere arenaer.

Les også: Will Wright slutter i EA for å lage «klubb for de dumme».

Stupid Fun Club vil jobbe med både spill, tv-konspeter og leker, uttalte Wright.

En klubb med masse idiotisk moro med andre ord.

UTELUKKER IKKE MER «SPORE»

I et ferskt intervju med Game Daily snakker han for første gang etter EA-bruddet, og letter på hjertet om planene fremover.

Det virker imidlertid ikke som Wright har besøkt EA-kantinen for siste gang.

- Jeg bruker en et visst antall timer hver måned for å jobbe med «Spore»-teamet på fremtidige versjoner av «Spore» og utvidelser. Så jeg vil fremdeles være involvert med EA i og utvikle«Spore»-merkevaren, sa Wright i intervjuet.

På spørsmål om det finnes planer om å konvertere «Spore» til andre plattformer, som PlayStation 3 og Xbox 360, svarer Wright at de har tenkt på det.

- Enten gjør vi noe slikt, eller så fortsetter vi å lage nye applikasjoner til PC eller går i retning håndholdt-arenaen. Jeg kan ikke spesifikt si hva planene er nå, men alle disse tingene blir målt opp mot hverandre.

Det var imidlertid Wii som fenget Wright mest, og som også snart belønnes med en egen «Spore»-utgave.

- Vi kan ikke gjøre alt på én gang, så vi må spørre oss "hvilke plattformer ville det raskest bli en evolusjon?". Så du kan på en måte se på en streit konvertering til PS3 eller Xbox 360 og i basis få det samme spillet vi har på PC, eller så kan vi si "hva kan vi gjøre på denne plattformen som vil hjelpe oss å utforske forskjellige designmuligheter?".

- Jeg syns Wii er virkelig unik i den sammenheng, gjennom de tingene du kan gjøre på Wii som du ikke kan på andre plattformer for øyeblikket.

EA har sikret seg førsterett om Stupid Fun Club skulle komme opp med nye spillgenistreker. Før den tid er det allerede annonsert flere utvidelser til «Spore» og planer om å utvide kundegruppen til DS og Wii.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3