Forskere hos IT-giganten Microsoft viser nå en metode for å interagere med et holografisk 3d-bilde, ikke helt ulikt teknologi fra diverse science fiction-filmer.

Ved å blant annet ta i bruk bevegelsessensoren i Xbox 360-kameraet Kinect, er forskerne i stand til å skape illusjonen av å kontroller et holografisk 3d-bilde med hendene.

Det er kombinasjonen med en skjerm, webkamera, Kinect og en plate med polarisert glass som er utgangspunktet for å skape opplevelsen. 3d-grafikken reflekteres på glassplaten, og havner derfor over hendene som er under glassplaten.  Videre spores ansiktet for at 3d-perspektivet skal bli korrekt i forhold til plasseringen av hodet.

Dette er ikke det eneste prosjektet hvor Microsoft forsker på fremtidens brukergrensesnitt – de jobber også med et konsept som heter OmniTouch. Her brukes det en projektor for å lyse opp et bilde på hvilken som helst overflate, og som man kan trykke på. (se video).

OmniTouch har blitt omtalt som en mulig løsning for tastatur i fremtiden, hvor man kan bare belyse en overflate med tastene.

HoloDesk: 

OmniTouch:

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

- Sony sliter med å holde prisen på PlayStation 5 nede

Stor forespørsel på minneteknologi gjør at prisen kan bli høy.

Les mer

Kommentar: Er det egentlig greit at Norsk Tipping går inn i e-sport?

Norges E-sportforbund raste mot tippingen i NRK, men trakk seg dagen etter.

Les mer