Den digitale spillbutikken Steam har 50 til 70 prosent av det digitale spillsalget for PC. Det skriver Forbes. Ifølge artikkelen har den Valve-eide digitale spillbutikken hele 30 millioner kunder, men selskapet vil ikke ut med hvor mye det utgjør i omsetning eller fortjeneste.

Men Forbes estimerer at verdien på digitale PC-spill er rundt fire milliarder dollar.

Det kommer også frem av artikkelen at dem som velger å selge spillene gjennnom butikken har 70 prosent fortjeneste, mens det vanligvis er 30 prosent fortjeneste for salg i butikk. Forbes estimerer at verdien på digitale PC-spill er rundt fire milliarder dollar.

Både Electronic Arts og Activision selger spillene sine gjennom Steam, i tillegg til at mange uavhengige spillutviklere velger Steam som sin distribusjonspartner.

Steam ble utviklet av Valve, spillstudioet bak gigantsuksessen «Half-Life» som kom i 1998. Siden lanseringen av Steam i 2004 har de vokst til 250 ansatte, og ifølge grunnleggeren Gabe Newell tjener de nå mer penger per ansatt enn både Apple og Google.

22. april er Valve forøvrig også aktuell gjennom lanseringen av «Portal 2», og selskapet har de senere årene hatt stor suksess med «Left 4 Dead»-serien.

Annonse

Kommentarer