Hvert år arrangerer spillgigant og «World of Warcraft»-utvikler, Blizzard, en egen spillkonferanse for sine spill.

Under årets konferanse deltok utviklerne i en paneldebatt om nevnte spill, men ble denne gangen overrasket av ung herremann kledd i en rød skjorte.

Da han fikk mikrofonen for å stille dem spørsmål påpekte han heller feil i forhold til spillets «mytologi» i betatesten av «Cataclysm», og etterlot utviklerne nærmest målløse. (Se video i bunnen av artikkelen)

- I går leste jeg ferdig The Shattering, og jeg la merke til noe. Det blir sagt at Falstad Wildhammer kom til å bli med i Council of Three Hammers, men i betaen er det Kurdin Wildhammer, og Falstad er ikke med i spillet i det hele tatt. Hva skjedde med ham?, spurte han utviklerne.

Den noe uventede situasjonen resulterte i en heller pinlig pause, og for å gjøre vondt verre – seansen ble filmet og lagt på YouTube.

Siden da har gutten blitt døpt Red Shirt Guy, og gått runden som internett-klovn. I skrivende stund har hele tre millioner sett videoen på videonettstedet.

Guttens fremtoning har også gjort at det har sirkulert spekulasjoner om han lider av en mental lidelse. All hetsingen gjorde til slutt at han valgte å legge ut sin egen video på YouTube for å forklare seg. I videoen forteller han at han var svært nervøs når han fikk høre sin egen stemme i mikrofonen, og avslører samtidig at han har Aspergers syndrom. (se video i bunnen av artikkelen)

Og nå tar denne historien bokstavlig talt en ny vending - for nå har Blizzard rettet feilen gutten påpekte i spillets historie. Samtidig bekrefter de at de har inkludere gutten i spillet som «Wildhammer Fact Checker», eller Wildhammer faktasjekker på norsk. Den nye figuren i spillet får selvfølgelig en rød skjorte.

Utvidelsespakken «World of Warcraft: Cataclysm» slippes til PC og Mac 7. desember.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Finsk «CS:GO»-utøver varsler søksmål mot Valve etter turneringsnekt

Solgte kontoen sin til en kompis - som så jukset.

Les mer