Årlige utgivelser av EAs sportspill har nærmest blitt for tradisjon å regne. Når løvet på trærne gulner har fotballfans fått leamus i tommeltottene, noe som vanligvis har betydd at årets nye «FIFA» er rundt hjørnet.

Men denne type årlige utgivelser har også vært kritisert for å mangle nyheter og innovasjon i spillene, hvor det ofte har blitt stilt spørsmål om årets «nyheter» er verd pengene. Men de siste årenes «FIFA», «Tiger Woods» og «NHL» har fått enorme mengder lovord av spillanmeldere.

Allikevel forteller nå EA-sjefen Peter Moore at fremtidens «FIFA»-opplevelse ikke bare vil være basert på fysisk medium.

Det er til MCV han nå avslører at jobben med å flytte serien fra en årlig utgivelse på plate til en kontinuerlig onlineopplevelse har startet.

- For de fleste av oss er fotball ganske konstant. I år var det kanskje 15 dager uten sesong. Og selv da tenker vi på det og leser om det. Det er plassen fotball har i livet vårt, og det er måten vi må se på det, skal Moore ha sagt i intervjuet med MCV.

-  Vi må levere den type utholdende tilstedeværelse, noen ganger kanskje via plater, kanskje på sosiale nettverk, eller på nettet. Det er utviklerteamets visjon – at uansett hvor du er, eller hva du bruker, finnes det en «FIFA»-opplevelse tilgjengelig som er koblet sammen og løfter nivået ditt opp og gir deg status.

Men en større tilstedeværelse på nettet betyr ikke at DVD- og Blu-Ray-platene får en snarlig død, skal vi tro Moore.

- Personlig tror jeg det fremdeles vil være plater om fem år, men generelt sett tror jeg at tiden kommer når «FIFA» er mindre en plate du venter kommer i september eller tidlig oktober og mer noe vi tilbyr 365 dager i året.

Med Facebook-spillet «FIFA Superstars», som ble sluppet i sommer, har EA allerede tatt det Moore kaller «små skritt» mot en større opplevelse.

- Det vi nå ser starten på, er en kobling mellom «FIFA Superstars» og låse opp noen funksjoner i «FIFA 11». Det er små steg mot utholdenhet og tilstedeværelse for et fullverdig FIFAøkosystem.

«FIFA Superstars» er et enkelt fotballmanagerspill på Facebook, som er utviklet av «norske» Playfish. I spillet, som i utgangspunktet er gratis, bygger du opp et lag ved å spille kamper og kjøpe nye spillere. De som betaler får også fordeler, men også flere muligheter og funksjoner i spillet.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Tony Hawk's Pro Skater»-serien får sin egen dokumentar

Har premiere denne måneden.

Les mer