Ingen skal anklage Rocksteady, utvikleren av «Batman: Arkham Asylum», for å ta lett på oppgaven med å lage oppfølgeren til ett av fjorårets aller beste spill.

For selv om det første spillet, som hadde handlingen lagt til sinnssykhuset Arkham Asylum, var av anselig størrelse - avslører studioet nå at oppfølgeren blir fire til fem ganger større.

- Det er detaljene som gir spillene våre den dype og intense atmosfæren som så mange spillere har funnet så engasjerende, og vi måtte for alvor oppgradere designteamet for å holde det samme nivået for detaljer i «Arkham City», som er fire-fem ganger større enn «Arkham Asylum», sier Rocksteady-sjef Sefton Hill i intervjuet med spillmagasinet OPM/CVG.

Han avslører i tillegg at å bygge omgivelsene i det nye spillet er en av de største utfordringene. I det nye spillet tas nemlig handlingen fra det lukkede miljøet rundt sinnssykehuset og ut i Gotham Citys mørke gater.

 

Enorm interesse i minuttene før
høstsalget hos H&M startet.

OVERHALT FLAGGERMUS

Hill avslører også at det ikke bare er størrelsen på det spillgeografiske som har blitt utvidet – også mannen med de spisse ørene har fått seg overhaling.

- Når det kommer til spillmekanikk, visste vi fra ganske tidlig av at å bare oppjustere Batmans evner og utstyr ikke kom til å fungere siden han kommer til å møte en ny type spillverden og en ny type fiender i spillet, derfor bygget vi videre på bevegelsene han har i «Batman: Arkham Asylum», sier Sefton Hill, og legger til at animasjonene på selve Batman har blitt doblet i antall og at spillerne av oppfølgeren vil starte med mye av utstyret de låste opp i det første spillet.

Selv om det lenge har vært kjent at Rocksteady har jobbet med en oppfølger til «Batman: Arkham Asylum», som kom ut sommeren 2009, var det ikke før nylig at «Batman: Arkham City» ble avduket. Da kom det også frem at Catwoman vil få en rolle i det nye spillet.

«Batman: Arkham Asylum» mottok også en rekke Årets spill-priser i 2009, blant annet fra PressFire-redaksjonen, som etter hard diskusjon lot Batman få vandrepokalen - hårfint foran «Uncharted 2: Among Thieves».

 

«Batman: Arkham City» utvikles til PC, Xbox 360 og PS3 og skal slippes i løpet av 2011.


Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Tony Hawk's Pro Skater»-serien får sin egen dokumentar

Har premiere denne måneden.

Les mer