I et intervju med MTV i forbindelse med sin nye film «Splice» ble regissøren Vincenzo Natali spurt om det var aktuelt å gå tilbake til «Cube»-merkevaren i fremtiden.

Overraskende forteller han at han ønsker seg et spill basert på kultfilmen.

- Jeg vil veldig gjerne lage et «Cube»-spill. Jeg hadde elsket å lage et spill. Når jeg skrev den med min skrivepartner, Andre (Bijelic), sa vi til hverandre: skriver vi en film eller skriver vi et spill?

- Jeg har alltid syntes det var utrolig at ingen har prøvd å lage et spill av den. Jeg vil veldig gjerne det. Det er sånn jeg vil gå tilbake til «Cube»-verdenen, sier han i intervjuet med MTV før han også ber spillutviklere om å ta kontakt.

Filmen «Cube» fikk mye oppmerksomhet for sitt originale plot og ble kjapt en kultfilm når den kom i 1997. Den vant også en rekke filmpriser, deriblant beste debutfilm på Toronto International Film Festival.

I 2002 kom oppfølgeren, enkelt og greit kalt «Cube 2: Hypercube». Denne gang med regi fra polske Andrzej Sekula som også sto bak «American Psycho»-filmen i 2000.

I filmene følger vi en gruppe mennesker som av ukjent grunn befinner seg inne i en labyrint de prøver å finne veien ut av. Inne i dette kubeformede fengslet befinner det seg en rekke feller og finurlige overraskelser.

Vincenzo Natalis nye, «Splice», er en science-fiction-film med blant andre Adrien Brody («Pianisten») og Sarah Polley («Dawn of the Dead») i hovedrollene. Etter planen skal den opp på norske kinoer i august.

Annonse

Kommentarer