«The Sims» har tidligere prøvd seg på konsoll, blant annet med avleggere til PlayStation 2 og Xbox, men «The Sims 3» har ikke hatt et annet publikum enn de med en PC, Mac eller mobil til nå.

Utgiveren EA annonserte i dag at «The Sims 3» finner veien til Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo DS og Wii denne høsten. Dermed blir målgruppen for det som er tidenes mestselgende PC-spillserie enda bredere.

- Vi gir spillerne det beste spillet til konsoll og håndholdt noen sinne i The Sims-serien, og vi ser frem til å kunne gi en unik erfaring til alle typer spillere på plattformene de foretrekker, sier Sam Player, Executive Producer hos EA, i pressemeldingen.

- Ved å bygge på det unike personlighetstrekksystemet, det levende og åpne nabolaget, livstidsønskene og de endeløse tilpasningsmulighetene, har vi skreddersydd versjonene til hver plattform med eksklusive funksjoner som gir enda mer kontroll, kreativitet og muligheter til å koble seg opp mot andre, fortsetter produsenten.

Les også: Vår anmeldelse av «The Sims 3».
Les også: The Sims feirer ti år.

 

Simmene ankommer konsoll
og håndholdt denne høsten.

SKAPERGLEDE PÅ DS

Selv om det altså er snakk om en port av PC-versjonen, er det gjort spesialtilpasninger for å gjøre Sims-opplevelsen optimal for konsoll.

Det betyr blant annet en onlinefunksjon der spillere kan dele innhold over EA Network, riktignok bare om du har kjøpt spillet nytt. Engangskoden som følger med i spillet gir deg tilgang til dette nettverket.

En nyhet til konsoll blir måten du kan låse opp såkalte karmakrefter i spillet. Dermed har du mulighet til å interagere med Simmene på en langt mer direkte måte. Eksempler på disse nye kreftene er kalt «get lucky» og passer kanskje best til romantiske anledninger, du kan velsigne dem med «øyeblikkelig skjønnhet» eller det langt mer ondskapsfulle «epic fail».

EA skriver i pressemeldingen at disse karmakreftene er meget effektive og bør brukes med omhu, for karma har som kjent en lei tendens til å kunne slå tilbake.

Wii-versjonen inneholder en helt ny by lagt til en idyllisk strand, mens DS-versjonen lar deg prøve deg som husbygger ved å bruke stylusen.

Her kan du også gå enda grundigere til verks etter å ha gjort ferdig grunnmuren, for du kan vise kreativitet gjennom å dekorere vegger og tilpasse alt av pyntegjenstander og teksturer. Den samme skapergleden kan også benyttes i forhold til å gi spillfigurene særpreg.

Det er EAs Sims-studio som selv håndterer versjonene som nå er på vei til disse nye plattformene.


«The Sims 3» ble sluppet til PC og Mac samt mobiltelefoner i juni i fjor. Denne høsten er det konsollenes tur.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Har du «Tetris» på mobilen?

Om det er laget av EA bør du lese dette.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer