Puster nytt liv i Jagged Alliance-serien

Kultserie får etterlengtet oppfølger.

10. mars 2010 13:11

Det tyske spilleselskapet bitComposer annonserer nå på sin nettside at de har sikret seg rettighetene til Jagged Alliance-serien og planlegger en utgivelse av nummer tre i serien i 2011.

Det forrige spillet kom i 1999, men selskapet mener serien fremdeles har mange lojale tilhengere.

- Selv om «Jagged Alliance 2» ble gitt ut for ti år siden representerer spillet en milepæl i sjangeren og har en stor fanbase, sa direktør Wolfgang Duhr i bitComposer i en pressemelding og fortsetter.

- Vi henrykte over å ha skaffet oss det klassiske spillet til bitComposer og vil fortsette suksessen fra de forrige titlene i serien, og selv om vi vil gi den nye versjonen et moderne utseende vil det være tett opp mot forgjengerne.

Det var Sir-Tech  som i sin tid utviklet originalene for Interplay. Senere tok Strategy First over kontrollen, men ga bare ut en utvidelsepakke til «Jagged Alliance 2» og en versjon til Nintendo DS i fjor.

«Jagged Alliance 3» ble første gang annonsert i 2004 og skulle utvikles av russiske MiST Land South og ble vist frem på E3 i 2006, men har siden den tid vært utsatt en rekke ganger, skiftet utvikler nok en gang og har nå skiftet eier til tyske bitComposer.

Den russiskutviklede versjonen hadde en kontroversiell ny vending i kampsystemet som var i sanntid, i motsetning til det turbasert i de klassiske spillene

Hvor mye fra de russiske utviklerne som blir med i det nye spillet, er foreløpig ukjent.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3