(PressFire.no): USA har begynt å stenge ned ikke-essensiell drift i landet for å forsøke å bremse corona-spredningen.

En rekke butikker og selskaper sender nå hjem sine ansatte for å opprettholde sosial avstand og hindre unødvendig kontakt.

Men spillbutikkjeden GameStop har derimot sendt ut en mail til alle sine ansatte der de skriver at de forventer at alle møter til arbeid som vanlig. Grunnen? GameStop er en «essensiel» og «viktig» del av samfunnet.

Det er Kotaku som først fikk tak i denne meldingen, og til IGN sier hovedkontoret til GameStop at de klassifiserer seg slik fordi de selger produkter som web-kameraer, mikrofoner, mus, tastatur, monitorer, ladere, lydutstyr og mer.

- På grunn av produktene vi har, som tilrettelegger for og forbedrer kundenes opplevelse av å jobbe hjemmefra, så mener vi at GameStop er klassifisert som en essensiell butikk, og derfor kan holde åpent, står det skrevet i mailen.

Flere kommuner har møtt opp i GameStop-butikker og bedt de om å stenge øyeblikkelig, da de har innført strenge regler om at kun essensiell drift av samfunnet skal opprettholdes, men dette tar sjefene med knusende ro.

- Vi har mottatt rapporter om at lokale myndigheter har besøkt butikker for å forsøke å stenge de til tross for vår klassifisering. Butikksjefer har lov til å dele vedlagt dokument til politiet om nødvendig.

Dokumentet det refereres til ber politiet ringe hovedkontoret.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Finsk «CS:GO»-utøver varsler søksmål mot Valve etter turneringsnekt

Solgte kontoen sin til en kompis - som så jukset.

Les mer