(PressFire.no): Det er organisasjonen Reportere Uten Grenser som står bak en «Minecraft»-server som inneholder et helt bibliotek dedikert til å spre nyheter og tekster som er blitt sensurert i deler av verden.

Tekster fra en rekke sensurerte nettsider, bøker og aviser er blitt samlet i virtuelle bøker i spillet for å la spillerne få et innblikk i hvordan undertrykte regimer opererer. Tekstene er skrevet av personer som er blitt forviste, fengslet eller drept.

For eksempel er tekstene til Jamal Khashoggi i spillet, mannen som for to år siden ble drept av Saudi Arabia for å kritisere landets ledere.

- Den eneste måten å kjempe mot sensur er å dele og å spre det som har blitt sensurert, skriver Yulia Berezovskaia, som driver den bannlyste nettsiden grani.ru i Russland.

Biblioteket inneholder tekster fra Egypt, Mexico, Russland, Saudi Arabia og Vietnam, som ligger på henholdsvis 163., 144., 149., 172. og 176. plass på World Press Freedom-listene, av 180 land.

Kartet kan man besøke enten via serveren visit.uncensoredlibrary.com eller så kan det lastes ned via nettsiden til prosjektet.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Finsk «CS:GO»-utøver varsler søksmål mot Valve etter turneringsnekt

Solgte kontoen sin til en kompis - som så jukset.

Les mer