(PressFire.no): Du husker kanskje det norske nettleserfenomenet «Planetarion»? Eller kanskje «Manager League»?

I 2014 lanserte det samme studioet et nytt strategispill de døpte «AD2460» - et science fiction-spill i nettleseren hvor spillerne konkurrerer mot hverandre i tremånederssykluser.

 

Christian Lasssem.
Foto: Jarle Hrafn Grindhaug / PressFire.no
Fansen ville det annerledes

Etter en tøff start skrudde studioet Fifth Season i 2016 om på spillets forretningsmodell i håp om flere spillere, men har slitt med å holde spillet levende.

Dermed tok de beslutningen om å legge ned spillet og runden som rundet av 1. mars vil bli den siste for spillet. De hadde til og med kalt den siste runden «The End».

Men fansen ville det annerledes.

Spillutvikler i Fifth Season, Christian Lassem, sier til PressFire at han må le litt, for nå har fansen kjøpt valuta i spillet for 1000 euro per måned for å få én runde til. De har altså lagt 33 000 kroner på bordet for å få en runde til.

Dermed har studioet bestemt seg for at de relativt få, men entusiastiske spillerne, får viljen sin – en siste runde i «AD2460» - som for anledningen også får tittelen «Entropy».

Med det som kan bli den aller siste svanesangen til spillet har studioet gjort noen endringer for å få litt «fart på sakene» og i tillegg gjøre spillet litt enklere for eventuelle nybegynnere.

 

- Lettelse, skuffelse og vedmodighet

Lassem avslører at det var med blandede følelser de nærmet seg 1. mars.

- På den ene siden så følte jeg en slags lettelse. Jeg tror det kommer av at det har vært en kamp i motbakke hele veien.

- Vi har sett helt siden lansering at vi ikke hadde spillere nok til å bære designet. Og vi har derfor hele veien måtte tilpasse spillet til å fungere bedre i en mye mindre skala. Og dette har vært ekstremt krevende.

Han forklarer at det har vært en enorm utfordring å få effekt ut av et begrenset markedsføringsbudsjett.

Men sier det er vemodig å gi opp et spill man har lagt mange år av livet sitt i.

- Vi har spillere nå som har vært med hele veien.

- Og selv om spillet ikke lenger har mange spillere, så er det en sosial plattform for de som er her.

- Også for meg.

Studioet håper nå at spillets siste runde vil være til nytte og glede for dem som må sitte hjemme på grunn av viruset som herjer verden akkurat nå.

Det som sannsynligvis blir spillets aller siste runde starter lørdag 14. mars klokka 13.00.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Finsk «CS:GO»-utøver varsler søksmål mot Valve etter turneringsnekt

Solgte kontoen sin til en kompis - som så jukset.

Les mer