(PressFire.no): Det var i 2016 at Ryan Hernandez og en medskyldig klarte å lure Nintendo-ansatte med såkalt phishing for å få tilgang til intern informasjon i spillgiganten.

Slik skal de ha klart å stjele hemmelig informasjon om Nintendo sin nye konsoll før den ble sluppet, som de lekket på nettet.

FBI klarte i oktober 2017 å spore opp Hernandez til foreldrenes bolig og den gangen skal han ha lovet å slutte med hacking og ha «bekreftet at han forsto konsekvensene for eventuell framtidig hacking».

Han skal imidlertid ha brutt seg inn i flere Nintendo-servere mellom juni 2018 og 2019 og skrytt av det på nettet.

Da FBI utførte en rassia hos Hernandez fant de tusenvis av konfidensielle Nintendo-dokumenter, og i tillegg tusenvis av videoer og bilder av overgrep mot barn.

I retten sa Hernandez seg skyldig og må betale 259 323 dollar (rundt 2,3 millioner  i erstatning til Nintendo, i tillegg til en fengselsstraff. Han må også registrere seg som sexovergriper, avslører rettsdokumentene.

Anklager og forsvarer anbefaler en straff opptil tre år i fengsel, men det er en dommer som bestemmer straffeutmålingen i april.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

PlatinumGames har avslørt sitt neste spill

«Project G.G.» blir det første spillet de eier selv.

Les mer

Anmeldelse: Dreams

Skaperne av «Little Big Planet» og «Tearaway» har skrudd konseptet «Play, Create, Share» opp til 11.

Les mer