(PressFire.no): TV2 utvider nå satsingen sin på e-sport og har sikra seg Telialigaen for de fire neste sesongene.

Telialigaen arrangeres med to sesonger per år, så det er i praksis en toårsperiode.

I tillegg til sluttspillet lanseres også såkalt Ukens Kamp i «Counter-Strike: GO» på mandager, som skal sendes både på tv-skjermene og på strømmetjenesten TV2 Sumo.

- TV 2s satsning på e-sport er inspirerende for hele bransjen, og en god mulighet for å synliggjøre norske lag og profiler. Telialigaen ivaretar både bredden og eliten i Norge, og er organisert i seks divisjoner i fem forskjellige grener, forteller administrerende direktør i Good Game Erling Rostvåg om avtalen.

Ifølge sportsredaktør i TV2, Vegard Jansen Hagen, har Telialigaen nå nådd et sportslig nivå som gjør det attraktivt for dem å satse langsiktig.

- Forhåpentligvis kan vi bidra til å dyrke frem norske spillere og profiler som engasjerer og presterer på et internasjonalt nivå.

TV2 har også tidligere sendt fra ligaen, men da under navnet Telenorligaen. Ifølge Rostvåg har det skjedd litt siden 2017 – både teknisk og i redaksjon som jobber med det.

- På den faglige sida har de jo etablert en redaksjon med folk som skjønner e-sport og sikra seg flere rettigheter, slik at Telialigaen befinner seg i godt selskap på plattformen.

Dette er den andre avtalen Good Games As har inngått med en tv-aktør – Discovery sender i dag den såkalte eSerien hvor det konkurreres i «Fifa».

Rostvåg kan ikke fortelle hvilke seertall de har der da de ikke har fått tall fra Discovery.

Foto: Telialigaen / Petter Elstad

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

- Sony sliter med å holde prisen på PlayStation 5 nede

Stor forespørsel på minneteknologi gjør at prisen kan bli høy.

Les mer

Kommentar: Er det egentlig greit at Norsk Tipping går inn i e-sport?

Norges E-sportforbund raste mot tippingen i NRK, men trakk seg dagen etter.

Les mer