Utviklerne av «Children of Morta» dras for retten av det iranske religionspolitiet for å ikke følge islamsk lov

Anklages for blasfemi.

5. januar 2020 07:32

(PressFire.no): Utviklerne i det iranske spillselskapet Dead Mage står ovenfor en potensielt alvorlig rettsak etter at deres spill «Children of Morta» har havnet i søkelyset hos religionspolitiet i landet.

Det melder Dead Mage-sjefen Amir Fassihi på Twitter, der han sier utviklerne ble bedt om å møte opp hos det iranske religionspolitiet i går for å forklare seg om innholdet i spillet som ble gitt ut på Steam i september i fjor.

Dead Mage har også tidligere gitt ut «Garshasp» og «Tale of Ronin». Studioet ble grunnlagt av Fassihi etter at han flyttet til Texas, men har minst åtte ansatte bosatt i Iran ifølge selskapets Linkedin-sider.

Iran er et sjia-muslimsk teokrati som opererer med et statlig religionspoliti, og straffene for blasfemi er blant de strengeste i verden.

Ifølge Fassihi mener myndighetene spillet bryter med landets religionslover på en rekke punkter ved å ha dansing i spillet, manglende hijab-bruk på kvinnelige figurer, ingen snakk om gud, bruk av magi i spillet og for å skildre en begravelse som ikke følger islamsk skikk.

- Det neste steget er å møte i retten, avslutter Fassihi, og legger til at retten konsulterer med religionspolitiet. Det er uvisst hva en eventuell dom vil kunne være i dette tilfellet.

Iran straffer personer de mener bryter med islamsk tro og væremåte med alt fra bøter til fengsel og piskeslag, og er sammen med Pakistan det eneste landet i verden som også spesifikt har med dødsstraff for det landet mener er sterk blasfemi i lovene sine.

I 2015 måtte et iransk metalband flykte til Norge etter å ha produsert musikk myndighetene mente var blasfemisk – Nikan Khosravi og Arash Ilkhani ble dømt til 14 års fengsel og 74 piskeslag i Iran, men greide å komme seg ut av landet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3