Amir Fassihi sier studioet ble bedt om å
møte opp hos Irans religionspoliti i går.

(PressFire.no): Utviklerne i det iranske spillselskapet Dead Mage står ovenfor en potensielt alvorlig rettsak etter at deres spill «Children of Morta» har havnet i søkelyset hos religionspolitiet i landet.

Det melder Dead Mage-sjefen Amir Fassihi på Twitter, der han sier utviklerne ble bedt om å møte opp hos det iranske religionspolitiet i går for å forklare seg om innholdet i spillet som ble gitt ut på Steam i september i fjor.

Dead Mage har også tidligere gitt ut «Garshasp» og «Tale of Ronin». Studioet ble grunnlagt av Fassihi etter at han flyttet til Texas, men har minst åtte ansatte bosatt i Iran ifølge selskapets Linkedin-sider.

Iran er et sjia-muslimsk teokrati som opererer med et statlig religionspoliti, og straffene for blasfemi er blant de strengeste i verden.

Ifølge Fassihi mener myndighetene spillet bryter med landets religionslover på en rekke punkter ved å ha dansing i spillet, manglende hijab-bruk på kvinnelige figurer, ingen snakk om gud, bruk av magi i spillet og for å skildre en begravelse som ikke følger islamsk skikk.

- Det neste steget er å møte i retten, avslutter Fassihi, og legger til at retten konsulterer med religionspolitiet. Det er uvisst hva en eventuell dom vil kunne være i dette tilfellet.

Iran straffer personer de mener bryter med islamsk tro og væremåte med alt fra bøter til fengsel og piskeslag, og er sammen med Pakistan det eneste landet i verden som også spesifikt har med dødsstraff for det landet mener er sterk blasfemi i lovene sine.

I 2015 måtte et iransk metalband flykte til Norge etter å ha produsert musikk myndighetene mente var blasfemisk – Nikan Khosravi og Arash Ilkhani ble dømt til 14 års fengsel og 74 piskeslag i Iran, men greide å komme seg ut av landet.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Har du «Tetris» på mobilen?

Om det er laget av EA bør du lese dette.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer