Obsidians Josh Sawyer

(PressFire.no): Det er spillregissør Josh Sawyer i Obsidian Entertainment som på sin blogg skriver at selskapet må revurdere hele «Pillars of Eternity»-serien før en oppfølger kommer.

Han har tidligere vært designer på «Icewind Dale»-spillene og «Neverwinter Nights II», og regisserte «Fallout: New Vegas» og de nevnte «Pillars»-spillene.

På spørsmål om det noen gang vil komme et «Pillars of Eternity 3», sier Sawyer at det forrige spillet solgte såpass dårlig at de må tenke seg grundig om – til tross for at spillet fikk både god kritikk og at forgjengeren solgte godt.

- Det er vanskelig å vite hvorfor en oppfølger selger dårligere enn originalen når begge spillene fikk gode anmeldelser, skriver Sawyer.

- Er det fordi det første spillet mettet behovet og gjorde at forbrukerne bare ikke var interesserte i det andre? Er det fordi færre visste om oppfølgeren?

Han spekulerer også i om folk bare ganske enkelt ikke likte «Pillars of Eternity 1», selv om det solgte godt. Alt dette er informasjon de trenger for å kunne vurdere utviklingen av et nytt spill.

- Problemet er at, uten å egentlig forstå grunnene, så er det vanskelig å bevege seg fremover. Det hadde vært enklere på noen måter om «Deadfire» også var en kolossal kritisk fiasko og vi kunne peke til digre screw-ups som måtte fikses.

Sawyer sier mange sikkert vil si at det er real-time-kjempingen som var grunnen, men peker til at «Pathfinder: Kingmaker», som også benytter seg av det samme, solgte bedre – og fikk dårligere kritikk.

- Jeg er sikker på at noen av de som leser dette tror de vet akkurat hvorfor «Deadfire» solgte verre enn «Pillars 1». Jeg har ikke den samme selvsikkerheten, som er en av mange grunner til at jeg er forsiktig rundt det å skulle prøve å regissere en oppfølger.

- Jeg greide ikke å gi vårt publikum spillet de ønsket, og uten å forstå hvor jeg gjorde feil, så ville jeg bare gjettet på hva problemene er og hvordan jeg kunne løst dem.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Har du «Tetris» på mobilen?

Om det er laget av EA bør du lese dette.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer