(PressFire.no): Det er kongressmedlem i Anaheim, California Lou Correa som kritiserer Blizzard Entertainment for å ikke ha gjort noe med rasisme i «World of Warcraft».

Twitter skriver han at han i utgangspunktet så fram til å ønske dem velkommen til Anaheim og den trettende Blizzcon-konferansen – Blizzards egen messe som holdes årlig.

- I stedet tar jeg meg selv i å spørre hvordan dette kan eksistere i et av deres spill, skriver han og påpeker videre at FBI kjenner til at radikalisering skjer over nettet.

- Jeg håper dere er enige og vil gjøre noe med dette umiddelbart. Rasisme er ikke et spill.  

I Twitter-innlegget viser han et bilde av en nylig hendelse i «World of Warcraft» hvor det rasistiske lauget The Enclave holdt et møte.

Møtet foregikk med hvite kappe-lignende kostymer og hadde knelende fargede figurer som «slaver». Hendelsen trekker linjer til slik man kjenner til seremoniene til Ku Klux Klan.

Den ene slavefiguren har også fått navnet JesseJackson – oppkalt etter den kjente menneskerettighetsforkjemperen.

Lauget, som også skal være sponset av den hvite nasjonalist-organisasjonen Stormfront, The Enclave er kjent for å promotere rasisme i flere spill og kan spores helt tilbake til 1998 og tilstedeværelse i flere kjente spill.

De skal etter hvert også ha blitt flinkere til å unngå å bli fanget av rapporteringssystemet i spillene – hvor de blant annet kaller fargede personer for «orcs» for å unngå å bli kastet ut.

Ifølge Motherboard/Vice skal lederen for lauget nå ha blitt midlertidig stengt ute av spillet, men Blizzard har foreløpig verken kommentert eller bekreftet noen konsekvenser.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Har du «Tetris» på mobilen?

Om det er laget av EA bør du lese dette.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer