(Skjermdump: Steamcharts)

(PressFire.no): Battle Royale-spillet «PUBG» har sett en markant nedgang i antall spillere på Steam, skal vi tolke tall som florerer i spillpressen de siste dagene.

Tallene stammer fra Steamcharts.com, som har målt en nedgang på hele 82 prosent i gjennomsnittlig antall spillere av spillet siden toppmåneden i januar 2018, hvor det hadde et snitt på 1,58 millioner spillere.

Men er spillet døende? Åtti prosent virker jo ekstremt. Spillet er likevel blant de mest populære på Steam, og hadde rundt 600 000 samtidige spillere det siste døgnet. Fallet det siste året er på rundt 40 prosent.

En nedgang har det altså vært, men spillet er ikke bare å finne på Steam i disse dager, og tallene for pc blir derfor litt vriene å slå fast:

I Sør-Korea (hvor spillet utvikles) har spillet blitt flyttet over fra Steam til den lokale klienten KakaoGames siden toppmålingen. Det har definitivt gjort innhogg i Steam-tallene, uten at vi vet nøyaktig hvor mye. I Japan står DMM bak distribusjonen, mens Mail.ru leverer spillet i Russland. 

Det er i tillegg blitt lansert en Lite-versjon av spillet på pc, som ikke går via Steam, som har blitt populær. Også mobilspillet har fått en egen pc-versjon, merkelig nok.

Samtidig skal det også nevnes at spillet er blitt lansert på mobil, hvor det har tatt spesielt asiatiske land med storm. Totalt har mobilversjonen blitt lastet ned 400 millioner ganger, og nådde i juni 50 millioner daglige spillere – det uten å regne med Kina, hvor spillet har en egen versjon som forvaltes av Tencent Games.

Ifølge sikkerhetsteamet hos utviklerne, som uttalte seg for bare noen dager siden, spiller 100 millioner personer mobilspillet hver måned. Det har også kommet to konsollutgaver til PlayStation 4 og Xbox One.

Så har spillet mistet mange spillere på Steam? Absolutt, men fallet er neppe dramatisk. Har spillet mistet mer enn fire femdeler på pc? Det er mer usikkert.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Har du «Tetris» på mobilen?

Om det er laget av EA bør du lese dette.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer