(PressFire.no): Sony går nå gjennom en stor omorganisering i sin spillsatsing, hvor toppsjefer har sluttet og mange i visse avdelinger har måttet finne seg nye jobber.

Ifølge Sony-sjef Jim Ryan skjer det på grunn av en nødvendig sentralisering av selskapet før den kommende spillkonsollen PlayStation 5.

Nå kommer også beskjeden om at sjefen for Guerilla Studios, studioet bak «Killzone» og «Horizon Zero Dawn», Hermen Hulst tar over rollen som sjef for Sonys egne spillstudioer på verdensbasis.

- Hermen er en av de mest effektive og respekterte lederne i llbransjen. Han er en lidenskapelig megler for utviklerne han leder og forstår hvordan han skal inspirere og motivere kreative talenter til å lage store opplevelser, mener Playstation-sjefen til Gamesindustry.biz.

Det betyr også at den tidligere sjefen for studioene, Shuhei Yoshida, får nye oppgaver.ø

Yoshida skal nå fokusere på såkalte indie-utviklere – mindre uavhengige skapere.

- Alle vet hvor lidenskapelig Shu er rundt indie-spill – de er blodomløpet i bransjen og gjør innholdstilbudet til spillerne våre så spesielt.

Videre påpeker har at disse kreative produksjonene fortjener noen som Yoshida, som sikrer fokus fra hele Sony sin spillavdeling.

Det er verd å nevne at en av sjefene for spillstudioene, Shawn Layden, kunne annonsere sin avgang for bare en måned siden.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Har du «Tetris» på mobilen?

Om det er laget av EA bør du lese dette.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer