Nå er nye Steam ute i beta - slik tester du det selv

18. september 2019 11:15
Haugevis med sorteringsmuligheter.

(PressFire.no): Valve har nå lansert den oppussede utgaven av Steam i åpen beta, hvilket betyr at hvem som helst kan laste den ned og prøve selv.

For å få det nye Steam-utseendet må du inn på innstillingene til Steam og velge å være med i Beta-greiene fra «konto»-delen der. Da lastes oppdateringen automatisk ned.

Så langt er det kun spillbibliotek-delen av Steam som har fått en ny og fresh lakk.

Men det er ikke grensesprengende greier akkurat, dog er noen etterlengtede funksjoner lagt til. For eksempel vil du nå kunne filtrere ut ikke-installerte spill med en egen knapp, lage egne lister basert på type spill eller funksjoner i spillene.

Har du med andre ord lyst på en auto-oppdaternde liste over VR-spill eller spill som har flerspiller co-op, vil du kunne det. Eller om du vil ødelegge nattesøvnen: En liste over alle uspilte spill du har betalt for.

Selve spillbibliotek-fanen har fått en egen landingsside nå, hvor nyheter innenfor spillene du eier kommer øverst. Dette har Valve uttalt er for å kunne holde folk oppdatert på selv gamle spill du kanskje hadde glemt – men som kan ha fått nytt innhold eller oppdateringer.

Du kan også legge til egne «hyller» her for kjapp tilgang til dine favoritter – men heldigvis er venstremargen nesten uendret, så vi ser ikke helt meningen med dette.

Også selve spillsidene har fått en overhaling, der det nå er et mer moderne preg over det hele, og informasjon om achievements, hvem som spiller spillet av vennene dine og aktivitetene deres er fremhevet. Enklere tilgang til ting som community-sidene og suppert er også lagt til.

Resten av Steam, inkludert butikkdelen, er uforandret.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3