(PressFire.no): I kjølvannet av skyteepisodene den siste tida i USA, hvor blant annet en 21-åring gikk inn på en Walmart i Texas og skjøt rundt seg – med politikernes fordømmelse av og skylding på blant annet voldelige dataspill – har butikkgiganten «tatt grep».

Walmart-ansatte landet over får nå beskjed om å ta ned plakater eller skilt som viser voldelig innhold.

Flere ansatte har delt disse instruksjonene i sosiale medier. Instruksjonene sier spesifikt at de ansatte skal fjerne demostasjoner av voldelige spill på PlayStation- og Xbox-enheter.

- Skru av eller dra ut pluggen på spillkonsoller som viser demoer av voldelige spill, spesifikt på PlayStation og Xbox, står det i instruksjonene, som videre sier at en representant fra selskapet vil komme for å oppdatere disse demostasjonene innen en uke.

Det instrueres også om at alle arrangementer som involverer spill som inneholder slåssing eller skytespill må kanselleres, i tillegg til at alle skilt som promoterer slike spill må fjernes.

- Sjekk alle skilt rundt i butikken og fjern alle referanser til krigføring eller tredjepersons skytespill.

Også filmer som viser vold skal fjernes, i tillegg til jaktvideoer som kan stå på i enkelte avdelinger.

En ansatt sier anonymt til Vice at han kastet instruksjonene da han fikk de, og at kjeden skal fortsette å selge våpen og ammunisjon. Walmart er en av de største våpenselgerne i verden.

- Dette er åpenbart en måte å vri skylda fra de faktiske problemene rundt masseskyting. Jeg fikk ikke bekreftet dette i går, men de skal ikke gjøre noe med salget av våpen og ammunisjon i butikkene, sier han.

Til USA Today sier gigantkjeden at de ikke har gjort noen endringer i våpen-policyen sin.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Tony Hawk's Pro Skater»-serien får sin egen dokumentar

Har premiere denne måneden.

Les mer