(PressFire.no): Dialogen rundet spillet «Ooblets» har tilspisset seg voldsomt etter at de avslørte at spillet har signert en eksklusivitetsavtale med Epic Game Store.

Det ble ikke bedre av et blogginnlegg fra utvikleren som begrunnet avgjørelsen samtidig som den prøvde å komme kritikken i forkjøpet.

 

- Bruk energien på klima og «Game of Thrones»

I innlegget forsvarer Ben Wasser fra Glumberland Epic-satsingen og prøver samtidig på en muligens humoristisk måte å oppfordre til å rette engasjementet mot viktigere saker som klimaendringene, brudd på menneskerettigheter, det nye brukergrensesnittet til Twitter og den siste sesongen av «Game of Thrones».

Det oppfattet enkelte som arrogant og sarkastisk fra spillskaperen - spesielt siden spillet blant annet har fått midler fra spillerne via donasjon- og abonnementsløsningen Patreon.

Enkelte har påpekt problemer med å få kjøpe spillet på Epic sin plattform – blant annet på grunn av manglende valutaveksling med landet de bor i. Utviklerens respons var at de «ikke har krav på spillet».

I sosiale medier har kritikken tiltatt og det har også dukket opp det som skal være falske sitater fra skaperen.

Et skjermbilde hevder å vise et sitat fra Wasser som skulle ha skrevet «spillerne hører hjemme i gasskammer» på kommunikasjonsplattformen Discord.

Han har derfor også gått ut på Twitter og avkreftet at han står bak sitatet, og påpeker samtidig at han er jøde og at det sårende å se spredningen.

I ettertid har det også dukket opp en video som hevder å «bevise» at han skriver det på Discord før han sletter det. Wasser hevder naturligvis på sin side at den også er falsk.

 

- Tusenvis med trakasserende og truende meldinger

Rebecca Cordingly og Ben Wasser har nå også lagt ut et innlegg på Patreon hvor de forteller om tusenvis av hatefulle og truende beskjeder fra alle plattformer.

- Vi feilberegnet hvor sinte så mange folk kom til å bli, skriver de i innlegget.

Epic har nå gitt sin støtte til utvikleren og mener responsen viser en «urovekkende voksende trend som undergraver en sunn åpen diskurs».

Videre mener de at denne typen aksjoner er koordinert med bevisst oppdiktet falsk informasjon som inkluderer «falske skjermbilder, videoer og tekniske analyser sammen med trakassering, hatske tema og trusler mot de med motsatt synspunkt».

- Epic jobber sammen med mange utviklere og andre partene for å bygge det vi tror blir en sunnere og mer konkurranserettet framtid for flere butikker, heter det i innlegget.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Dreams

Skaperne av «Little Big Planet» og «Tearaway» har skrudd konseptet «Play, Create, Share» opp til 11.

Les mer

- En stor teknisk bragd, men...

Vi sliter med å bli revet med av «Dreams» på PS4

Les mer