(PressFire.no): Etter helgas skyteepisoder i USA, hvor 29 personer har mistet livet, har landets president, Donald Trump, gått hardt ut mot voldsforherligelse, internett, sosiale medier og for dårlig helsepolitikk.

Under en pressekonferanse i dag sa han blant annet at sosiale medier og internett har blitt en yngleplass for radikaliseringen av amerikansk ungdom.

- Vi må innse at internettet har blitt en farlig plass for å radikalisere forstyrrede sinn og for å utføre vanvittige handlinger. Vi må belyse på de mørke sidene ved internettet, og stanse massemordere før de starter, sa Trump.

- Farene med sosiale medier og internett kan ikke ignoreres, og skal ikke ignoreres.

Et annet punkt er å stanse glorifiseringen av vold i mediene, og peker ut spesielt dataspill som en av tingene ungdommer omgir seg med.

- Vi må stanse glorifiseringen av vold i vårt samfunn. Dette inkluderer de grusomme og gyselige dataspillene som nå er blitt dagligdags.

- Det er i dag for enkelt for trøblete ungdom å omgi seg med en kultur som forherliger vold. Vi må stanse eller sterkt redusere dette, og det må skje med en gang.

- Kulturelle endringer er vanskelig, men hver og en av oss kan velge å bygge en kultur som feirer den iboende verdien og verdigheten for alle menneskeliv. Det er det vi må gjøre.

Dette er ikke den første gangen dataspill har havnet i presidentens søkelys. Etter skolemassakren på Douglas High School i Florida i fjor, mente han at dataspill påvirket ungdom, og kalte inn bransjen til møte, som ble startet med en voldskavalkade i videoform.

Trump sier de også ønsker å fokusere på og gjennomføre en reform for mental helse, for å sørge for at personer som kan ty til ekstrem vold kan identifiseres, hjelpes og hindres i å utføre handlingene.

Han ønsker også å innføre strengere våpenregler for personer som utgjør en trussel, og at personer kan fratas våpen lettere.

- Mental helse og sykdom er det som trekker av, ikke pistolen, sa Trump, som også vil innføre kjappere dødsstraff for personer som begår hatkriminalitet og massedrap.

Les også: Høytstående republikanere legger skylda på dataspill etter massakrene i USA.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Dreams

Skaperne av «Little Big Planet» og «Tearaway» har skrudd konseptet «Play, Create, Share» opp til 11.

Les mer

- En stor teknisk bragd, men...

Vi sliter med å bli revet med av «Dreams» på PS4

Les mer