(PressFire.no): Det var et svært ambisiøst innsalg de to utviklerne fra Killer Whale Games gjorde når de la ut folkefinansieringskampanjen for «Raw» på Kickstarter.

Et gigantisk åpent massivt onlinespill inspirert av både «GTA Online» og «Rust» - alt med et spillerstyrt økosystem.

Innsalget var så storslått at det gikk runden i sosiale medier som drømmespillet til mange.

Og så til det mest utrolige – de ba om bare 70 000 euro, eller rundt 672 000 kroner med dagens kurs. De endte imidlertid til slutt på 171 000 euro eller rundt 1,6 millioner kroner.

Les også: Vokt deg for ulven

 

Urealistisk?

Mange påpekte at det overhodet ikke var realistisk å gjennomføre sånne mål med så lite penger og bare to utviklere.

Utviklerne selv har skrevet i sin egen spørsmål-og-svar-side at donasjonene fra kampanjen ikke utgjør hele det økonomiske bildet og at de har tenkt å hente mer penger eksternt.

Og dermed har de også brutt regelverket til Kickstarter, som krever at prosjektet er mulig å realisere på pengene de ber folk donere.

Kickstarter har nå derfor stengt hele kampanjen og skal ha sendt pengene tilbake til de 3983 som hadde bidratt.

Overfor PCgamesn.com forteller utviklerne at de er skuffet, men at de ikke har tenkt til å gi opp. Nå ser de på andre muligheter for å samle penger fra spillerne og nevner blant annet indigogo.com som en kandidat – eller egen nettside.

Det er også verd å nevne at de har både list aopp Kickstarer, Indiegogo og Fig som folkefinansieringstjenester i den første traileren sin.

 

Ikke vist spillet

Det hører også med til historien at spillere har etterspurt uredigert video som viser spillet i aksjon, som ble lovet til 12. juli. Den har imidlertid ikke manifestert seg.

På Kickstarter-kampanjens nettside hevder de at de fleste systemene er ferdigutviklet, men at de skal bruke midlene til å hente inn programmere og 3d-modellerere i tillegg til å måtte få seg et kontor, kjøpe maskiner, software, og motion capture-system på sikt.

Det påpekes også at det skal betales skatt.

Detdiskuteres nå heftig på Kickstarter-siden og den teller i skrivende stund godt over 1400 kommentarer, hvor det er stor uenighet om Kickstarters avgjørelse og om kampanjen bare har vært et svindelforsøk. 

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Beneath A Steel Sky»-oppfølgeren utsatt

Puss, puss, så får du en suss.

Les mer