Norske Malin har moddet «Ark: Survival Evolved» i over to år - nå kjemper hun om 85 000 kroner

Er finalist i mod-konkurranse for spillet.

16. juli 2019 12:25
Fra «Parados».

(PressFire.no): Utvikler Studio Wildcard holder i disse dager en konkurranse i dino-overlevelsesspillet «Ark: Survival Evolved», hvor spillere har blitt utfordret til å levere inn modifikasjoner til spillet.

Konkurransen om å ha beste såkalte mod har gått i noen uker nå, og er nå på oppløpssiden, hvor en avgjørende stemmerunde om få dager skal avgjøre hvem som stikker av med pengene.

Utviklerne bak spillet har plukket ut ti finalister som skal kjempe om 17 500 dollar (rundt 150 000 kroner) i premiepotten, og en av de ti utvalgte er norske Malin «Malinja» Skomsvold. Førstepremien er på godt og vel 85 000 kroner.

Hun har jobbet med en mod til spillet kalt «Parados», som i skrivende stund har i overkant av 40 000 nedlastinger.

Modden legger til en rekke nye dinosaurer i spillet (nesten 200 i tallet), i tillegg til mer armor, våpen og bygninger. Til PressFire sier Skomsvold at modden har blitt populær fordi den skiller seg ut med farger og en egen «look».

Men det er ikke bare utseendet som forandres gjennom mod-en:

- Alle dyrene har spesielle angrep og evner, sier Skomsvold, som ikke hadde noen spesiell erfaring innenfor modding før hun startet med storprosjektet «Parados».

For eksempel vil dinosaurene i spillet kunne få elektriske angrep eller kan kalle inn hjelp. Noen av de vil ha langt mer liv og skade, og kan bare temmes dersom du greier å knerte noen av de først.

Fra «Parados»
Fra «Parados»

Modden ble sluppet i februar i fjor, men Skomsvold sier hun har jobbet med den i over to år nå. Tilbakemeldingene fra spillsamfunnet rundt «Ark» har vært bra så langt.

- Responsen er stort sett bare positiv. Spillerne liker at jeg bruker masse farger og lager spesielle attacks på dinosaurene, forteller Skomsvold, som legger til at hun startet med moddingen fordi hun hadde lyst til å lage noe eget hun kunne dele med andre, og at hun slett ikke er ferdig enda.

- Planen videre er å fortsette som nå. Legge til flere dyr og jobbe videre. De fleste andre som modder jobber i store team, mens jeg er alene. Så det tar litt mer tid!

Modifiseringen av spillet kan sjekkes ut på konkurransesidene her, hvor avstemningen også skal skje, eller på Steam.

(Takk for tipset, Eirik!)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3