(PressFire.no): Det er i et Facebook-innlegg at Politiets nettpatrulje advarer foreldre om at barn har begynt å ta kontakt med fremmede for å sikre seg eksklusivt «Fortnite»-kostyme.

Bakgrunnen er at Samsung allierte seg med Epic Games og «Fortnite» om lanseringen av Samsung Galaxy S10, hvor eierne var de eneste som kunne få iKONIK-kostymet.

Det er imidlertid mulig å skaffe seg kostymet ved å registrere andre sin mobiltelefon via et såkalt IMEI-nummer – mobiltelefonens unike registreringskode eller ID.

Politiet skal nå ha mottatt meldinger om at barn har tatt kontakt med selgere av Samsung-telefoner for å spørre dem om IMEI-nummeret.

- Både barn og voksne synes at Fortnite er et morsomt spill. Likevel ønsker politiet å gjøre både foreldre og barn oppmerksomme på farene ved å kontakte fremmede på nett, skriver de i meldingen og advarer mot at enkelte kan utnytte situasjonen.

- Vi ønsker å informere dere foreldre om at dette skjer, så dere kan følge med og evt. snakke med barna om hvordan man skal forholde seg til fremmede på nettet.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Sonic»-filmen utsettes til neste år

Trenger tid til å utføre plastisk kirurgi på det blå pinnsvinet.

Les mer