«Minecraft» er spillbart i nettleseren (igjen)

Feirer ti år med gamlis-versjon.

13. mai 2019 11:48

(PressFire.no): Det er ikke lenge til «Minecraft» feirer ti år, ettersom Markus «Notch» Persson ga ut den første spillbare versjonen 17. mai 2009.

I den anledning har spillets nåværende utviklere i Mojang lagt ut en «klassisk»-versjon som i likhet med de første versjonene av spillet er spillbar rett i nettleseren.

Dette er versjon 0.0.23a_01, som opprinnelig ble utgitt 11. juli 2009, omskrevet til et hakket mer moderne Javascript-variant som støttes av nyere nettlesere.

Det vil neppe skape fryktelig mange nye spillere, ettersom det er en ekstremt amputert versjon kun spillbar i Creative-modus – men du kan faktisk invitere inn en haug venner til å bygge med deg.

Det tok nesten knekken på jobb-laptoppen min, riktignok, så spill med omhu. Prøv det selv her!

Mojang har forøvrig også lansert et eget kart som feirer ti år med «Minecraft», som kan lastes ned til alle versjoner av spillet (via bunnen av denne nettsiden). Der kan du gå på mimretur gjennom en rekke utvikingsversjoner, se info om blokker som ble lagt til og byggverk.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3