«Metro Exodus» dropper Steam rett før lansering

Kunder som har forhåndsbestilt får fremdeles spillet.

29. januar 2019 12:49

(PressFire.no): Rett før lanseringen 15. februar velger nå utgiveren Deep Silver å trekke «Metro Exodus» fra Steam til fordel for eksklusivt salg på Epic Game sin nye spillbutikk.

Det kommer etter at spillet har ligget ut som forhåndsbestilling en god stund allerede, noe som ifølge utgiveren ikke vil påvirke de som allerede har forhåndsbestilt spillet.

De lover at de som har kjøpt spillet på Steam vil få tilgang på de samme oppdateringene og utvidelser som de som handler på Epic sin butikk. Salget er imidlertid nå steng på Steam.

Der blir du nå møtt med en beskjed fra Valve, som mener at utgiverens avgjørelse om å fjerne spillet fra Steam er urettferdig overfor kundene – spesielt etter en lang forhåndssalgperiode.

Deep Silver-sjefen Dr. Klemens Kundratitz avslører på den offisielle nettsiden at det er Epics langt bedre avtale som lokker.

Han skriver at Epics «generøse andel» er en game changer.

- Den vil la utgivere investere mer i å lage innhold, elle å gi mer til spillerne. Ved å inngå avtale med Epic kommer vi til å kunne investere mer i faramtiden til «Metrod» og vårt pågående partnerskap med utvikleren bak serien 4A Games, som «Metro» fans vil nyte godt av.

Avtalen med Epic varer i et år og spillet kommer tilbake 14. februar 2020.

Det er kjent at Valve tar 30 prosent av salget på Steam, mens Epic bare tar 12 prosent.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3