Svensk kunstner: - De kunne i det minste innrømmet likhetene

- Avalanche vet hvem jeg er. Vi bor i samme by.

31. august 2018 13:57

(PressFire.no): Da Avalanche Studios under E3 avduket sitt nye spill «Generation Zero», som har handling fra bygda i Sverige på åttitallet med roboter, var det det mange som umiddelbart tenkte på bildene til kunstneren og artisten Simon Stålenhag.

Det viste seg imidlertid at kunstneren ikke har noe med spillet å gjøre, og visste heller ingenting om spillet før lanseringen.

Nå forteller han at han er lei av å snakke om det han omtaler som åpenbar inspirasjon og mener selv at det i utgangspunktet er uproblematisk at de har latt seg inspirere eller lånt fra ham.

Det han ikke synes er like greit, er at de ikke er åpne om inspirasjonen.

- Avalanche vet hvem jeg er. Vi bor i samme by. Spillets regissør følger meg på Twitter. Jeg har til og med jobbet for dem i en kort periode og aldri har de nevnt at de jobber med et spill lagt til den Svenske bygda på åttitallet med store roboter, skriver han på Twitter.

- Okey, de måtte ikke si noe, men det hadde i det minste vært den riktige tingen å gjøre å i alle fall erkjenne likhetene når det blir påpekt.  

«Generation Zero» er planlagt for PS4, Xbox One og pc i 2019

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3