(PressFire.no): I den nye tildelingen til norske spillutviklingsprosjekter er det rollespillet «Svalbard» fra Red Thread Games («Drømmefall») og nyversjonen av «Flåklypa Grand Prix» fra Ravn Studio som får de største kakestykkene.

Begge spillene får to millioner kroner hver.

 

«Svalbard» fra Red Thread Games.
Gjenskaper«Flåklypa» fra 2000

Det er spillselskapet Ravn Studio fra Drammen som nå gjenskaper Caprino-suksessen «Flåklypa Grand Prix» i 3D. Ravn Studio har tidligere laget en slags oppussing av originalen fra 2000 for Nintendo 3DS, men denne gangen blir det i fullstendig 3D-grafikk for Steam og Nintendo Switch.

Den neststørste delen av potten er det «FunRun»-selskapet DirtyBit AS som får for spillet som har arbeidstittelen «FunF» - et spill som ifølge utvikleren utvider «FunRun»-universet.

POdPal Games får 500 000 kroner til sitt romstrategispill «Age of Space» - et spill hvor du tar rollen som kommandør av et massivt moderskip og som har tower defense-elementer.

 

«RoboRally»
Lager digital versjon av brettspillklassikeren

Rock Pocket Games («Shiftlings», «Moons of Madness») får også 500 000 for sin gjenskaping av den prisbelønte brettspillklassikeren «Robo Rally».

HyperGames As får den tredje andelen av 500 000 kroner for sitt «Pitch Invaders», som beskrives som «et fotballspill utenom det vanlige» og hvor «fotballtrenerne er romvesener».   

«Owlboy»-folka får 300 000 til sitt «Vikings on Trampolines», som i kjent D-Pad Studio-stil har vært i utvikling siden tidlig 1800-tallet.

Det neste spillet til «Among the Sleep»-studioet Krillbite, eventyrspillet «Mosaic», får også 275 000 kroner.

Sarepta Studio AS får også 225 000 for spillet sitt «Thelassa» - et spill om et mystisk skipsforlis og menneskets psyke.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Tony Hawk's Pro Skater»-serien får sin egen dokumentar

Har premiere denne måneden.

Les mer