Lager ny versjon av «Flåklypa»-spillet

Sju millioner til ni norske spill.

16. mars 2018 14:23

(PressFire.no): I den nye tildelingen til norske spillutviklingsprosjekter er det rollespillet «Svalbard» fra Red Thread Games («Drømmefall») og nyversjonen av «Flåklypa Grand Prix» fra Ravn Studio som får de største kakestykkene.

«Svalbard» fra Red Thread Games.

Gjenskaper«Flåklypa» fra 2000

Det er spillselskapet Ravn Studio fra Drammen som nå gjenskaper Caprino-suksessen «Flåklypa Grand Prix» i 3D. Ravn Studio har tidligere laget en slags oppussing av originalen fra 2000 for Nintendo 3DS, men denne gangen blir det i fullstendig 3D-grafikk for Steam og Nintendo Switch.

Den neststørste delen av potten er det «FunRun»-selskapet DirtyBit AS som får for spillet som har arbeidstittelen «FunF» - et spill som ifølge utvikleren utvider «FunRun»-universet.

«RoboRally»
«RoboRally»

Lager digital versjon av brettspillklassikeren

Rock Pocket Games («Shiftlings», «Moons of Madness») får også 500 000 for sin gjenskaping av den prisbelønte brettspillklassikeren «Robo Rally».

HyperGames As får den tredje andelen av 500 000 kroner for sitt «Pitch Invaders», som beskrives som «et fotballspill utenom det vanlige» og hvor «fotballtrenerne er romvesener».   

«Owlboy»-folka får 300 000 til sitt «Vikings on Trampolines», som i kjent D-Pad Studio-stil har vært i utvikling siden tidlig 1800-tallet.

Det neste spillet til «Among the Sleep»-studioet Krillbite, eventyrspillet «Mosaic», får også 275 000 kroner.

Sarepta Studio AS får også 225 000 for spillet sitt «Thelassa» - et spill om et mystisk skipsforlis og menneskets psyke.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3